Головна Новини Світ Росія В Росії стався вибух на газопереробному заводі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії стався вибух на газопереробному заводі

На Амурському газопереробному заводі сталася масштабна пожежа

5 січня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

В Амурській області на газопереробному заводі 5 січня вранці прогримів вибух та розгорілася пожежа. Про це повідомляє РБК-Росія.

В Росії стався вибух на газопереробному заводі

Вибух на заводі стався вранці, фото з відкритих джерел

Відомо, що інцидент трапився близько 7 години ранку (1:00 за московським часом). На заводі спалахнула одна із установок 1-40 Р1, коли  там проводили пусконалагоджувальні роботи. Одразу після загоряння спрацювала штатна система пожежогасіння. На місці події почалося факельне горіння. До заводу прибули пожежники для ліквідації полум'я.

Повідомляється, що потерпілих від пожежі серед працівників заводу немає. Місцеві мешканці, що могли спостерігати пожежу з вікон, говорять, що ударна хвиля значної сили прокотилася довколишніми населеними пунктами. За словами очевидців, в будинках повилітали шибки та вібрація була така, як під час землетрусу.

У прес-службі заводу говорять, що небезпеки для людей немає, пожежа ліквідована. Наразі встановлюються суми збитків. На місце події виїхали представники Свободненської міської прокуратури. Прокурори проведуть перевірку щодо дотримання правил пожежної безпеки та з'ясують обставини події.

Відомо, що Амурський ГПЗ — це новий завод, що буде переробляти природний газ. Паливо постачатимуть з Якутського та Іркутського центрів газовидобутку. Перша гілка газопроводу "Сила Сибіру" вже була запущена в червні 2021 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", в одному з видів озброєння Захід поступається Росії та Китаю. Представники Пентагону спрогнозували, як би проходила війна між країнами Європи і Росією, США та Росією, Китаєм і Тайванем. Фахівці говорять, що наразі велику роль відіграють сучасні технології та кібератаки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини