Головна Новини Світ Росія В Росії виявили кілька повногеномних штамів "Омікрона": що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії виявили кілька повногеномних штамів "Омікрона": що це означає

В Росії знайдено чотири повногеномних штамів "Омікрона" в інфікованих пацієнтів

10 грудня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

В Росії ізолювали туристів, що прибули з країн Африки. У них взяли біологічні зразки для тестування ПЛР. В цих зразках було виявлено різні повногеномні штами "Омікрона". Про це повідомляє видання Дождь.

В Росії виявили кілька повногеномних штамів "Омікрона": що це означає

Вчені назвали симптоми інфікування Омікроном, фото з відкритих джерел

За словами директора російського центру "Вектор" Ріната Максютова, чотири повногеномні штами "омікрон" були виявлені після секвенування біологічних матеріалів двох пацієнтів, що інфікувалися штамом.

В інфікованих громадян коронавірусна хвороба має легку форму. Раніше російські ЗМІ повідомляли, що позитивні результати тесту на коронавірус були у 28 росіян, які прибули з Південно-Африканської республіки та інших африканських країн.

Наразі в ізоляції знаходяться 177 росіян, що побували в туристичних поїздках в країнах із високим ризиком зараження новим штамом. В країні ввели нові обмеження: туристи з країн Африки мають пройти двотижневий карантин, скорочено термін дії ПЛР-тестів до 48 годин. 

Вчені та лікарі говорять, що симптомами зараженням новим штамом є: підвищена температура, втома і слабкість, кашель, головний біль та зниження апетиту. Однак в них вже не спостерігається втрати нюху та порушення смаку.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Південній Кореї починають ревакцинацію через рекордну кількість хворих. З 6 грудня в країні були посилені обмеження. Для місцевих заборонили збиратися групами понад сім осіб. Також в закладах громадського харчування в дорослих перевіряють статус вакцинації. Однак прем'єр-міністр наголосив, що карантинні обмеження не сповільнили розповсюдження вірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини