Головна Новини Світ Росія У Росії збираються допомогти українцям, які перебувають в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії збираються допомогти українцям, які перебувають в Афганістані

Евакуація повинна бути проведена сьогодні

25 серпня 2021, 08:53
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони Російської Федерації збираються направити до Афганістану літаки для евакуації понад 500 громадян. Поряд з росіянами, літаками РФ повинні бути евакуйовані і громадяни інших країн, в тому числі й України. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на ТАСС.

У Росії збираються допомогти українцям, які перебувають в Афганістані

У Росії заявили про наміри евакуювати громадян України з Афганістану - фото з відкритих джерел

Зазначається, що чотири літаки вже розташовані на аеродромі Ульянівська. Евакуація повинна бути проведена сьогодні:

"25 серпня ... організована евакуація літаками військово-транспортної авіації з території Ісламської Республіки Афганістан понад 500 громадян Російської Федерації, держав-членів ОДКБ (Білорусі, Киргизії, Таджикистану, Узбекистану) і України", — заявили в Міноборони Росії.

Нагадаємо, що з України в Кабул вилетіло два літаки, щоб забрати українців з Афганістану. 18 серпня о Кабул прибув літак Міністерства оборони України. Втім, процес евакуації був ускладнений через хаос в країні. Ситуація складна через те, що потрібно домовитися, щоб представники "Талібану" дозволили створити коридор безпеки і пропустити через блокпости на під'їздах до аеропорту в Кабулі українців, які евакуюються, а це 150 наших громадян. Ситуація в країні досі неконтрольована.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські військові мають намір знищити частину техніки до того, як залишать територію Афганістану. Це потрібно, щоб не залишати американське озброєння і військову техніку з США бойовикам "Талібану". Зараз американські військові знаходяться тільки в аеропорту Кабула. Їхнє основне завдання — забезпечити евакуацію мирних громадян і іноземців з Афганістану. Члени країн "Великої сімки" (G7) прийняли спільний план дій з протидії "Талібану" і вирішення конфлікту в Афганістані. Одна з вимог — дозволити безпечну евакуацію громадян з аеропорту Кабула після 31 серпня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини