Головна Новини Світ Росія Вбивство Татарського – прокол чи нова чистка: чому у Кремля намалювалася серйозна проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивство Татарського – прокол чи нова чистка: чому у Кремля намалювалася серйозна проблема

Для росіян у вбивстві воєнкора Татарського хороших новин немає, а нас цікавить передусім фронт

3 квітня 2023, 17:12
Поділіться публікацією:

Підрив увечері 2 квітня в результаті одного з кафе Санкт-Петербурга пропагандиста Владлена Татарського (справжнє ім'я Максим Фомін, уродженець Донецької області, який був засуджений, потім воював на боці т.зв. "Л-ДНР", після чого перебрався до Росії і став "військовим кореспондентом" та блогером) росіяни передбачувано списали на "терористичні дії київського режиму". Вже навіть затримали підозрювану у вбивстві – росіянку Дар'ю Трепову, яка принесла "вибухову" статуетку на той останній вечір Татарського. Видання "Коментарі" продовжує аналізувати з експертами – хто та чому міг стояти за цим убивством.

Вбивство Татарського – прокол чи нова чистка: чому у Кремля намалювалася серйозна проблема

Вбивство Владлена Татарського. Фото: із відкритих джерел

Російська ФСБ або зовсім розучилася працювати, або сама зайнялася цією чисткою

Народний депутат Верховної Ради VIII та IX скликань Олексій Гончаренко міркує так:

"Вбивство так званого Владлена Татарського (Максима Фоміна) слід розглядати як "сакральну жертву", але дрібну. По-перше, на Росії прибрали людину, яка нічого не вирішувала. Це не генерал і навіть не пропагандист найвищого рівня. Не соловйов і не симоньян. По-друге, на цьому вбивстві може зіграти кремль. Наприклад, щоб посилити і так потужний контроль над громадською думкою. І ви вже бачите, що у цих подіях звинуватили саме Україну. По-третє, вибору у путінського режиму немає. Тепер лише крики про зовнішнього ворога відвернуть росіян від інших питань. Чому в центрі другої столиці вбивають не останню людину в путінській імперії? Чому саме у закладі, який одразу асоціюється з ім'ям іншого путінського холуя – ватажка ПВК "Вагнер" пригожина? Таких питань могло бути багато, але у нормальній країні. Не на Росії".

На думку нардепа, з цього можна зробити один короткий висновок: російська ФСБ або зовсім розучилася працювати (у неї під носом вбивають один з рупорів кремля), або сама зайнялася цією чисткою.

"Для росіян у цьому добрих новин немає. А нас цікавить передусім фронт, – наголошує Олексій Гончаренко. – Тут нам вигідно лише те, що ім'я наступної жертви ніхто не знає. Хай слуги путіна бояться. Раптом наступна статуетка з тротилом наздожене мардана, солов'єва чи піддубного. Зрозуміло, що кремль не зупиниться. Гра в сакральну жертву небезпечна тим, що рано чи пізно це перейде у повноцінний внутрішній терор. Сподіваюся, саме в цей час ми зламаємо хребет Росії на фронті".

Українські спецслужби мовчатимуть, триматимуть інтригу

Глава платформи Єдиний координаційний центр, політолог Олег Саакян звертає увагу, що кремль має серйозну проблему з тим, що підтримка війни не зростає, радикалізація суспільства не відбувається.

"Росіяни перестали дивитися солов'єва, скабеєву та інших пропагандистів. Їхні політичні (пропагандистські) ток-шоу випали з першої десятки популярних передач. Відповідно необхідно створювати приводи, які могли б згуртувати суспільство задля забезпечення додаткової мобілізації заради насичення фронту новими силами", – пояснює політолог.

На його думку, з високою ймовірністю за подією стоять російські спецслужби.

"Для України Татарський-Фоменко не мав жодної цінності. Є багато інших більш вагомих цілей. І коли відбуваються певні акти відплати з боку України, ми дізнаємося про це від вітчизняних спецслужб чи афілійованих із ними джерел, – зазначає Олег Саакян. – У даному випадку зрозуміло, що українські спецслужби будуть мовчати (не спростовуватимуть і не заперечуватимуть свою участь), триматимуть інтригу. Але все має такий вигляд, що це саме внутрішньоросійські ігри".

Читайте також на порталі "Коментарі" — авторитарні режими розгойдують тему ядерної зброї: про що говорять заява КНДР та позиція Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини