Головна Новини Світ Росія Великий привіт: у Путіна натякнули, що Європа більше не отримає російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий привіт: у Путіна натякнули, що Європа більше не отримає російського газу

"Газпром" повідомив, що не може гарантувати роботу "Північного потоку"

13 липня 2022, 19:37
Поділіться публікацією:

Кремль продовжує підвищувати ставки в і не без того напруженій ситуації з Європейським Союзом. Російський енергетичний гігант "Газпром" зробив заяву про те, що не може гарантувати роботу газопроводу "Північний потік". У "Газпромі" послалися на те, що вони не впевнені, чи Канада поверне турбіну після ремонту. При цьому таку заяву "Газпром" випустив вже після того, як стало відомо, що Канада фактично в обхід санкцій передасть турбіну. Як повідомляє портал "Коментарі", офіційна заява з'явилася на сайті компанії в Твіттер.

Великий привіт: у Путіна натякнули, що Європа більше не отримає російського газу

Газпром. Фото: з відкритих джерел

Така заява продиктована не так економічною доцільністю, як політичною складовою. Адже "Газпром" опублікував своє повідомлення після офіційного рішення Канади дозволити вивіз турбіни для компресорної станції "Портова" газопроводу "Північний потік".

У заяві йдеться, що "Газпром" не має в своєму розпорядженні жодного документа, який дозволяє компанії Siemens вивезти з Канади газотурбінний двигун для КС "Портова", який там знаходиться на ремонті. У цих обставинах неможливо зробити об'єктивний висновок щодо подальшого розвитку ситуації із забезпеченням безпечної роботи компресорної станції "Портова", яка є критично важливим об'єктом для газопроводу "Північний потік", — заявила компанія.

Минулого місяця Росія скоротила потік газу до 40% від загальної потужності трубопроводу "Північний потік", посилаючись на затримку із поверненням обладнання, яке обслуговує німецька Siemens Energy у Канаді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — генерал-майор Марченко дав відповідь про удар по Кримському мосту, пояснивши, як ЗСУ звільнятимуть південь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чим для Лукашенка закінчиться вступ у війну – чому він панічно боїться рішення Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини