Головна Новини Світ Росія Вибори у Франції: Росія офіційно підтримала Марін Ле Пен
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори у Франції: Росія офіційно підтримала Марін Ле Пен

Настасін сказав, що «французькі чиновники не зможуть ігнорувати глибокі зміни» у настроях народу країни

3 липня 2024, 22:47
Поділіться публікацією:

Заступник речника МЗС Росії, Андрєй Настасін, заявив про підтримку ультраправої партії "Національне об’єднання" на чолі з Марін Ле Пен у позачергових парламентських виборах у Франції. Він також висловив думку, що французькі чиновники не зможуть ігнорувати глибокі зміни у настроях народу країни. Згідно з екзитполом, партія Ле Пен у першому турі набрала 34% голосів виборці.

Вибори у Франції: Росія офіційно підтримала Марін Ле Пен

Марін Ле Пен (фото з відкритих джерел)

Згідно з Настасіном, народ Франції прагне до суверенної зовнішньої політики, яка відповідала б його національним інтересам, і виражає бажання відмовитись від впливу Вашингтона та Брюсселя.

"Народ Франції прагне до суверенної зовнішньої політики, яка б служила його національним інтересам, і хоче відмовитись від диктату Вашингтона та Брюсселя", – йдеться у заяві російського чиновника.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що з'явилися перші результати парламентських виборів у Франції. 30 червня, у Франції завершилося голосування в першому турі парламентських виборів. За даними екзитполів, перемогу здобула ультраправа партія "Національне об'єднання", очолювана Марін Ле Пен, отримавши підтримку 34,2% виборців.

На другому місці опинилася ультраліва партія "Народний фронт" з 29,1% голосів. Політична сила президента Еммануеля Макрона "Відродження" зайняла третє місце з 21,5% голосів. Явка на виборах була найвищою за останні майже 50 років і склала 69,7%. Оскільки у Франції діє мажоритарна виборча система, попереду другий тур виборів 7 липня, що може змінити ситуацію. Відомо, що у Франції діє мажоритарна система виборів у парламент і попереду другий тур виборів 7 липня, відтак ситуація може змінитися.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини