Головна Новини Світ Росія Вибухи в Казахстані після заяв Токаєва: між керівництвом країни та Кремлем погіршилися стосунки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи в Казахстані після заяв Токаєва: між керівництвом країни та Кремлем погіршилися стосунки

В Казахстані стався вибух на нафтогазовому родовищі

7 липня 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Росія негативно реагує на те, що керівництво Казахстану хоче допомагати Європі з енергоресурсами. Як тільки Токаєв запевнив європейців, що готовий торгувати з ЄС, вибухнула труба на найбільшому нафтогазовому родовищі Казахстану Тенгіз. Хто причетний до інциденту поки що невідомо. Однак стосунки між Токаєвим та Кремлем явно погіршилися. Про це пише військовий експерт Олег Жданов.

Вибухи в Казахстані після заяв Токаєва: між керівництвом країни та Кремлем погіршилися стосунки

фото pedforum.kz

Наслідки вибуху 6 липня — двоє загиблих робітників, троє — травмовані. Відомо, що на цьому родовищі є понад три млрд тонн нафти, такі попередні оцінки експертів. Інциденту передувала розмова президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем та заява, що "Казахстан готовий використати свій вуглеводневий потенціал для стабілізації ситуації на світових ринках енергоресурсів".

Після цієї заяви Токаєва Ространснагляд оголосив, що термінал Каспійського трубопровідного консорціуму працює з "екологічними" порушеннями, а тому його робота зупинена на 30 діб. Минулого місяця росія вже блокувала роботу терміналу начебто через виявлені міни часів Другої світової війни біля порту. Це відбулося після виступу Токаєва на міжнародному форумі в Петербурзі, відмови визнавати "незалежність" так званих "ЛДНР" на території України та відмови від нагородження російським орденом.

Експерт говорить, що Казахстан може змінити свою позицію та поступово відходити від спілкування з Кремлем.

"Досить сумнівною вбачається можливість, що Казахстан під тиском росії змінить свою позицію, тим паче розуміючи в якій складній ситуації зараз перебуває Москва,  скоріш навпаки — Токаєв підвищить ставки, хоча буде це робити тихо та без гучних дипломатичних анонсів. Прикладом цього стане долучення до санкцій проти Кремля, надання Україні фінансової чи гуманітарної допомоги тощо", — пише він.

Ми писали, що в росії сталася масштабна пожежа на одному з газових трубопроводів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ZhdanovChannel
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини