Головна Новини Світ Росія Від Путіна розіслали новорічні методички для росЗМІ: у них РФ "перемагає" НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Від Путіна розіслали новорічні методички для росЗМІ: у них РФ "перемагає" НАТО

Крім цього, у методиці чимало смішних протиріч

31 грудня 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

Напередодні Нового року у Росії не забули про пропаганду. Кремль розіслав методички для російських ЗМІ, в яких країна-агресор нібито перемагає НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське видання "Медуза".

Від Путіна розіслали новорічні методички для росЗМІ: у них РФ "перемагає" НАТО

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Пропагандистська машина детально написала, як саме росЗМІ мають підбивати підсумки року, методичку розділено на чотири розділи. У розділі "Головне" автори "рекомендують" в черговий раз підкреслити, що Володимир Путін, відправивши війська в Україну, "прийняв єдине вірне рішення, запобігши нападу України і НАТО, що готується, на територію Росії".

Російським ЗМІ "радять" говорити, що Захід нібито готувався до атаки на РФ із 2014 року. Повномасштабну війну Кремль, звичайно ж, називає "спецоперацією", яка проходить згідно з затвердженим Кремлем планом. Російським ЗМІ не забули нагадати про так званий "захист мільйонів російських людей".

"У Росії тепер 89 регіонів, а площа збільшилася більш ніж на 80 тисяч квадратних кілометрів. Ця територія втричі більша за Крим і вдвічі більша за Словаччину або Хорватію, Данію або Швейцарію. Розширення кордонів Росії за рахунок возз'єднання із Запорізькою та Херсонською областями дозволило Криму перестати бути "островом", відокремленим від материкової частини Росії", — зазначено у методичці, проте про втрату Херсона та інших територій у Кремлі вирішили замовчати.

Також російським ЗМІ "рекомендують" говорити про так зване "успішне досягнення цілей щодо демілітаризації та денацифікації" нашої країни. НАТО в методичках називають "найпотужнішою військовою машиною в історії людства", яка нібито так і не змогла зламати армію РФ. Проте пропагандистам буде складно не заплутатися у протиріччях. Адже спершу йдеться про те, що РФ "демілітаризує" Україну, але при цьому в методичці зазначено, що "РФ воює з НАТО".

"НАТО — це ворог зовсім іншого масштабу та рівня, ніж київський режим. Якби не Захід, Україна давно була б демілітаризована та прийняла умови Росії. Швидких перемог ніхто не чекає — час працює на Росію. У "СВО" ситуація знаходиться під контролем: затишшя на фронті пов'язане з перегрупуванням сил і необхідністю навчити мобілізованих", — зазначено у методичці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у 2023 році у війні з РФ на Україну чекає переломний момент — чи продовжить агресор ракетний тероризм. Експерти озвучили свій прогноз у ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Китай готовий бути глобальним партнером Росії: Сі Цзіньпін зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини