Головна Новини Світ Росія Відкат на 100 років тому: у Росії визнали дефолт за суверенним боргом
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкат на 100 років тому: у Росії визнали дефолт за суверенним боргом

Безпрецедентні санкції Заходу проти Росії зробили свою справу

27 червня 2022, 08:10
Поділіться публікацією:

Вперше з 1918 року Росія оголосила дефолт за своїм суверенним боргом в іноземній валюті. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Відкат на 100 років тому: у Росії визнали дефолт за суверенним боргом

Дефолт у Росії. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що оголошення Росією дефолту стало результатом безпрецедентних санкцій Заходу проти Москви. Фактично весь цивілізований світ перекрив шляхи платежів зарубіжним кредиторам. Росія опинилася у цьому плані в ізоляції.

Аналітики зазначають, 26 червня закінчився пільговий період із виплати відсотків у розмірі близько $100 млн, що підлягають виплаті 27 травня, а у разі його пропуску крайній термін вважається подією дефолту. Єврооблігації країни торгуються на проблемних рівнях з початку березня, валютні резерви центрального банку залишаються замороженими, а найбільші банки відокремлені від світової фінансової системи.

24 лютого 2022 року РФ вторглася до незалежної України. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.

27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.

Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює і евакуацію мирного населення, і доставку у гарячі точки продуктів та медикаментів. У багатьох населених пунктах є гуманітарна катастрофа.

Після вторгнення Росії в Україну агентство S&P знизило кредитний рейтинг РФ із ВР до ССС-. 8 березня 2022 року S&P знизило кредитні рейтинги 52 російських компаній. Росія допустила дефолт за своїм зовнішнім боргом, оскільки запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах. 23 квітня 2022 року було названо терміни повного дефолту Росії.

Якщо проспекти емісії не передбачають рублеві виплати, а валютні не надійдуть на рахунки кредиторів до кінця пільгового періоду терміном на місяць, це означатиме дефолт Росії.

Під час фінансової кризи в Росії та обвалу рубля у 1998 році уряд президента Бориса Єльцина оголосив дефолт за внутрішнім боргом у розмірі $40 млрд.

Востаннє Росія терпіла дефолт по відношенню до своїх іноземних кредиторів понад сто років тому, коли більшовики під керівництвом Володимира Леніна відмовилися від боргового тягаря царської епохи в 1918 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Росії Путін, як пригорілий примчав до Кремля для екстреної заяви: прес-секретар Пєсков заперечує, що так було.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський зробив заяву: у Кремлі щодо Білорусі вже все вирішили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини