Головна Новини Світ Росія Відлуння заколоту Пригожина: кого з топ-чиновників трясе ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Відлуння заколоту Пригожина: кого з топ-чиновників трясе ФСБ

За даними ISW, ФСБ перевіряє топ-чиновників Росгвардії на причетність до заколоту Пригожина

23 вересня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Працівники ФСБ РФ перевіряють чиновників Росгвардії на причетність до заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Відлуння заколоту Пригожина: кого з топ-чиновників трясе ФСБ

ФСБ. Фото: із відкритих джерел

22 вересня російське інсайдерське джерело заявило, що ФСБ проводить розслідування щодо посадових осіб Росгвардії. Причиною стало те, що Росгвардія нібито дозволила "Вагнеру" ховати снаряди та обладнання на своїх складах відразу після придушення заколоту.

Джерело стверджує, що невстановлений генерал на ім'я Роман контролював зберігання до чотирьох великих контейнерів військової техніки "Вагнера" біля полігону Росгвардії у районі Козачого табору.

У ISW також вважають, що Кремль має на меті консолідувати апарат внутрішньої безпеки Росії навколо Росгвардії після заколоту "Вагнера", використовуючи для цього Росгвардію.

"Міністерство оборони Росії оголосило 27 червня про підготовку до передачі важкої військової техніки ПВК "Вагнера" невизначеним підрозділам російських військ того ж дня, коли глава Росгвардії Віктор Золотов оголосив, що Росгвардія отримає важке озброєння та танки", — зазначають аналітики.

А в липні російський уряд також офіційно передало спецпідрозділ "Гром" Федеральної служби контролю за наркотиками (МВС Росії) під контроль Росгвардії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін заявив, що країна-агресор нібито вже впоралася із західними санкціями, а зростання ВВП перемогло. Тим часом, секретар РНБО України Олексій Данілов вважає, що в РФ назріває новий заколот, який завершиться її фрагментацією. І чи то важка хвороба, чи смерть вірного Кремлю чеченського царка Рамзана Кадирова є, на думку Данілова, один із факторів, які також впливатимуть на ці процеси. Як оцінюєте путінські та Даниловські заяви? Хто з них ближчий до істини? Як події в РФ можуть розвиватися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини