Головна Новини Світ Росія "Відносини у жалюгідному стані": як Кремль оцінює співпрацю США і Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Відносини у жалюгідному стані": як Кремль оцінює співпрацю США і Росії

Таку заяву зробив прес-секретар Кремля Пєсков

6 грудня 2021, 15:46
Поділіться публікацією:

Кремль у понеділок, 6 грудня, назвав стан відносин США і Росії "досить жалюгідним" напередодні відеодзвінка між президентом Володимиром Путіним та його американським колегою Джо Байденом, коли вони обговорюватимуть напруженість навколо України. Про це повідомляє Reuters.

"Відносини у жалюгідному стані": як Кремль оцінює співпрацю США і Росії

Прапори Росії та США - фото з відкритих джерел

Протягом останнього місяця американські чиновники вказували на незвичайні переміщення російських військ поблизу України та висловлювали занепокоєння з приводу можливого російського вторгнення, яке Москва відкинула ці звинувачення як нагнітання страху.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що те, що Росія розглядає як повзуче розширення НАТО до своїх кордонів, і довгострокові гарантії безпеки, які вимагає Москва від Заходу, будуть розглянуті на дзвінку у вівторок, 7 грудня.

Путін заявив, що хоче юридично зобов'язуючих гарантій того, що НАТО не буде розширюватися далі на схід, а також зобов'язань, що певні види зброї не будуть розміщені в країнах, близьких до Росії, включаючи Україну.

Очікується, що Путін також обговорить можливість проведення ще одного саміту США та Росії. Востаннє лідери держав зустрічалися на саміті в червні в Женеві.

"Їм потрібно буде обговорити, як реалізуються домовленості, яких вони досягли в Женеві, переглянути, що реалізується повністю, а що потребує додаткової роботи. Звичайно, це двосторонні відносини, які залишаються у досить жалюгідному стані. А потім на порядку денному стоять значні питання. Насамперед, напруженість навколо України, тема просування НАТО до наших кордонів та ініціатива президента Путіна щодо гарантій безпеки", — сказав Пєсков журналістам.

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін проведуть відеодзвінок у вівторок, 7 грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини