Головна Новини Світ Росія Відома російська пропагандистка отримала підозру. В чому її звинувачують
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома російська пропагандистка отримала підозру. В чому її звинувачують

Служба безпеки Україна повідомила російській пропагандистці Маргариті Симоньян підозру у вчинені злочинів за кількома статтями

1 квітня 2024, 15:43
Поділіться публікацією:

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян, яка, зокрема, закликала вбивати українських дітей, отримала підозру від СБУ.

Відома російська пропагандистка отримала підозру. В чому її звинувачують

Маргарита Симоньян

Так у прес-службі СБУ повідомили, що задокументували нові злочини Маргарити Симоньян, яка виступає як головний пропагандист Кремля на каналі "RT" та в медійному пулі кремлівського диктатора Володимира Путіна. Серед злочинів — її заклики до геноциду українського народу та підтримка ракетно-бомбових атак по цивільних об'єктах України.

Згідно із слідством, Симоньян переховується від правосуддя в Росії. При цьому в СБУ розповіли, що Симоньян повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, включаючи геноцид, посягання на територіальну цілісність, пропаганду війни та виправдання збройної агресії РФ проти України.

"Оскільки зловмисниця переховується від правосуддя на території рф, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності",
— сказано в повідомленні СБУ.

Окрім того, в Офісі генерального прокурора раніше зазначили, що Симоньян закликала "добити" жителів Західної України. Вона публічно закликала до фізичного знищення частини українського народу під час телевізійного виступу у грудні 2023 року.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Симоньян неодноразово робили агресивні заяви, які пов’язані з Україною. Окрім того, вона також погрожувала і союзникам Києва. Зокрема, вона заявила, що Росія може "знищити" Сполучені Штати за 24 години.

Також Симоньян цинічно виправдовувала агресію Росії проти України та навіть дякувала за це кремлівському диктатору Володимиру Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини