Головна Новини Світ Росія Відомій російській пропагандистці заборонили в'їзд до Казахстану: до чого тут мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомій російській пропагандистці заборонили в'їзд до Казахстану: до чого тут мова

Канделакі заявила, що в Кахастані нібито витісняють російську мову.

22 січня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

Відомій представниці російських пропагандистів, заступнику генерального директора "Газпром-медіа" Тіні Канделакі заборонено в'їзд на територію  Казахстану.

Відомій російській пропагандистці заборонили в'їзд до Казахстану: до чого тут мова

Тіна Канделакі (фото з відкритих джерел)

Про це інформує казахська служба Радіо Свобода/Азаттик.

"Держава такої ніколи не прощає. Вона не приїде до Казахстану, а якщо і приїде, то не в'їде", – сказав  працівник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров.

В'їзд  пропагандистці заборонено з  причини її скандальної  заяви, що в Казахастані ніби  продовжують витісняти російську мову.

"У Казахстані повільно, проте, чітко продовжують витісняти російську мову на державному рівні. Мінтранс республіки захотів перейменувати кілька залізничних станцій і замінити російські назви на казахські. Наприклад, пропонують замінити станцію "Уральськ" на "Орал", "Узень" на "Жаңаөзен" і т.д.

Як свідчить досвід Прибалтики, це дуже небезпечна тенденція. Тут теж все починалося з малого, а потім перетворилося на справжню сніжну груду: закривали російські школи, прибирали радянські пам'ятники, забороняли російську мову і, нарешті, вигнали пенсіонерів на мороз", – зазначила  Канделакі  в Телеграм.

У виданні Factcheck.kz зазначають, що це "далеко не перший випадок, коли представники російського політичного істеблішменту та преси просувають пропагандистський наратив про утиск російської мови та русофобії в Казахстані".

Восени минулого року в МЗС Казахстану підтвердили  про наявний список осіб, яким заборонили в'їзд до Казахстану за   розповсюдження агресивної  риторики та негативні висловлювання  про цю країну. Хто  занесений у список, не уточнювалось.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в мережу потрапило відео, як головна пропагандистка РФ розважається

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини