Головна Новини Світ Росія Відтепер ні американцям, ні ЄС немає віри: Лавров зробив заяву про нову конфронтацію із Заходом
commentss НОВИНИ Всі новини

Відтепер ні американцям, ні ЄС немає віри: Лавров зробив заяву про нову конфронтацію із Заходом

Сергій Лавров заявив, що всі механізми, які десятиліттями створювалися між РФ і ЄС, тепер зруйновані

30 червня 2022, 19:24 comments1782
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров підтримав думку свого білоруського колеги Володимира Макея про те, що між Росією та Заходом уже опускається "залізна завіса". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російський "Інтерфакс".

Відтепер ні американцям, ні ЄС немає віри: Лавров зробив заяву про нову конфронтацію із Заходом

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Говорячи про "залізну завісу" між Росією та Заходом Сергій Лавров зазначив, що він уже практично опустився.

"Нехай вони (Захід) тільки поводяться обережно, щоб нічого не прищемити. Але цей процес запущено", — сказав Лавров на прес-конференції у Мінську.

Російський дипломат підкреслив, що фактично, починаючи з 2014 року, відносин між Росією та Європейським Союзом "по суті не існує".

Сергій Лавров поспішив звинуватити ЄС у тому, що Захід зруйнував усі механізми, які десятиліттями створювалися між РФ та Заходом. Міністр пояснив, що він має на увазі і саміти, які двічі на рік проходили, і засідання уряду Росії та Єврокомісії, і спільні простори, якими вишиковувалися чотири "дорожні карти", двадцять секторальних діалогів, безвізовий діалог. Тепер все це зруйновано в одну мить.

"Скажу лише, що відтепер і далі ні американцям, ні ЄС ми не віритимемо, ми робитимемо все необхідне, щоб не залежати від них у критично важливих галузях", – резюмував Лавров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін під час саміту Каспійської п'ятірки у столиці Туркменістану (Ашхабад) видав чергову порцію провокаційних заяв щодо війни в Україні. Росія знову не при справах і з НАТО немає проблем – експерти розповіли, з чим пов'язані нові виправдання Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.interfax.ru/
comments

Обговорення


Новини