Головна Новини Світ Росія Відвертаються навіть партнери. Стало відомо, прем’єр якої країни не приїде на інавгурацію Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Відвертаються навіть партнери. Стало відомо, прем’єр якої країни не приїде на інавгурацію Путіна

Стало відомо, що прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не приїде на так звану інавгурацію кремлівського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомив спікер Ален Симонян, пише News.am

6 травня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що голова уряду Вірменії Нікол Пашинян не прийматиме участі в так званій церемонії "інавгурації" російського диктатора Володимира Путіна. Про це, зокрема, повідомив спікер парламенту Вірменії Ален Симонян.

Відвертаються навіть партнери. Стало відомо, прем’єр якої країни не приїде на інавгурацію Путіна

Нікол Пашинян

"Але я вважаю, що ми повинні брати участь у засіданні ЄАЕС як країна, що головує",
 – додав Симонян.

Сам Пашинян кілька днів тому повідомив, що наразі проходить обговорення його участі у сесії Євро-азійського економічного союзу. Проте він не відповів на питання, чи збирається відвідати "коронацію" кремлівського диктатора.

Окрім того, відомо, що у Чехії, Естонії та Литві вже заявили про те, що їх представники не будуть приймати участь у церемонії так званої інавгурації диктатора Путіна.

При цьому у МЗС України підкреслили, що немає підстав для того, щоб визнавати главу Кремля Путіна президентом, який є демократично обраним та легітимним. У цьому контексті українські дипломати підкреслили, що в ході так званих російських виборів мали місце численні порушення міжнародних документів, які є основою сучасної системи міжнародних відносин.

Одним з таких кричущих порушень, відзначили в МЗС України, стала організація так званого виборчого процесу на тимчасово окупованих територіях України. При цьому мешканців цих територій залучали до "виборів" шляхом погроз та шантажу. Окрім того, українські дипломати нагадали, що Міжнародний суд видав ордер на арешт Путіна.

Саме тому в МЗС України закликали лідерів іноземних держав не визнавати російського диктатора Володимира Путіна законно обраним президентом Росії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 7 травня в РФ має пройти так звана інавгурація Путіна. Українські експерти називають її "дірявою" і прогнозують, що її відвідає мінімальна кількість лідерів держав.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини