Головна Новини Світ Росія Війна до останнього українця: про що говорить заява Путіна – як сприймати натяк про переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна до останнього українця: про що говорить заява Путіна – як сприймати натяк про переговори

Володимир Путін знову намагається залякати українців, але винним, як завжди, робить Захід

8 липня 2022, 11:08 comments2483
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що війна може затягтися, допоки "не залишиться останнього українця". І підкреслив, що РФ нібито не відмовляється від мирних переговорів. Про що говорять такі заяви Путіна? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Війна до останнього українця: про що говорить заява Путіна – як сприймати натяк про переговори

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путіну слід було менше довіряти даним російської розвідки та місцевих колаборантів, а просто почитати Гімн України

Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко пояснює:

"Все, що говорить Путін, слід сприймати із точністю навпаки. Саме так і його прогнози. Коли він говорив про плани щодо демілітаризації України, ми, навпаки, мілітаризувалися як ніколи. У нас – найпотужніша армія з новим озброєнням. Те саме щодо заяв Путіна і Ко про завдання не дати НАТО наблизитися до російських кордонів. У результаті в НАТО пішли Фінляндія та Швеція, що означає не просто розширення Альянсу, а й його появу прямо біля кордонів РФ – і сухопутних, і морських".

Читати від зворотного слід і путінська заява про нібито готовність Росії до переговорів, упевнений експерт.

"Країна-агресор не демонструє нічого подібного. Наступ триває, як спроби відхопити якнайбільше українкою території, – зазначає Павло Жовніренко. – Прогнозувати результати війни складно, тут є багато факторів. Але впевненість надає заяви Путіна про те, що Україна готова воювати до останнього українця. Коли Кремль розпочинав цю авантюру, він, схоже, не очікував, що ми справді готові так воювати. Шалено. Мужньо. І скоріше до останнього росіянина, що тупцює нашу землю, ніж до останнього українця. Тому що ми, на відміну від РФ, бережемо своїх людей. Російська влада була впевнена, що України як держави не існує, українців як нації немає, а тому окупантів тут зустрічатимуть із квітами. А виявилося, що українці готові, як у рядку з нашого Гімну, покласти душу та тіло за свою свободу. Путіну слід було менше довіряти даним російської розвідки та місцевих колаборантів, а просто почитати Гімн України. Тепер він просто переконався у нашій готовності боротися за свою державу, свою свободу. І з жалем це констатує".

Кремль звик залякувати та тримати у страху російських громадян. І виходить із посилів, що так можна впливати і на українців

Аналітик, кандидат політичних наук Олеся Яхно вбачає у путінських заявах кілька складових.

"Одна – пропагандистська, стандартна. Фраза була сказана у контексті того, що Захід нібито воює з Росією "до останнього українця", використовуючи територію України. І якщо Захід продовжить так діяти, РФ, мовляв, доведеться також продовжувати вбивати українців. Абсолютно пропагандистський вислів, спрямований на те, щоб показати, що нібито не Росія розпочала війну, а Захід, який бажає її послабити, зруйнувати, використовуючи для цього Україну. Отже, Росія має відповідати. Все та ж пропагандистська мантра, яка звучить у різних варіантах від різних російських політиків та їх сателітів. Включно з "чотирьма точками", звідки нібито збиралися напасти на Білорусь – мемний вислів Лукашенку", – наголошує аналітик.

Друга складова, на думку Олесі Яхно, – не менш традиційне для російського режиму залякування.

"Кремль звик залякувати та тримати у страху російських громадян. І виходить із посилів, що так можна впливати і на українців. Але Україна – не Росія. Менталітет у нас інший. І коли українці стикаються з агресивними проявами, з несправедливістю, вони відчувають не страх, а прагнення відповісти. І путінська загроза "воювати до останнього українця" швидше згуртує нас у пориві давати ще більшу відсіч агресору", – впевнена експерт.

Є у подібних путінських випадах і психологічна складова, вважає Олеся Яхно:

"Ми бачимо реальну ненависть Путіна до України та українців. Від представників російської влади періодично звучать заяви, що взагалі не має бути такої держави як Україна та такої нації як українці. І якщо не виходить Україну завоювати, значить, за логікою РФ, нас треба знищувати чи завдавати нам максимальної шкоди. Україні важливо це розуміти – ми воюємо за факт свого існування. І іншого шляху, крім перемогти, у нас немає".

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Ми всерйоз ще нічого не починали": Путін зробив заяву про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Укр

11 липня 2022, 07:49

Виталий, утырок, а тебе озвучили, сколько орков ушло в молекулярное состояние после последних дерибанов ваших складов и штабов?! А цыпляток, кстати, по осени считают... Кстати, осень скоро...

Укр

11 липня 2022, 07:41

Виталий, что ты тут воешь?! ты ж хотел такой жизни - шахты порезать, заводы позакрывать... Некогда богатейший регион Украины разграбили и превратили в саранскую срань! И это что - укры сделали?! Или ты лично вместе с братками донбасс пилял и долбил?! И ради чего - чтобы ваши рашистские "братья" сейчас ваших 70-летних дедов подсрачниками на передовую гнали? х№й его знает, что за рыгачки бурлят в ваших черепухах? Одно понятно - еще пол года войны - и на ваших краях (как Пущилин плакался) мужиков не останется. Тем более что уже и орки начали хренячить народную мимлицию....

Укр

11 липня 2022, 07:29

украинец, Какой ты нах "украинец"?! Падло просаранское, гыдота мокшанская! Тобой америкосы управляют?! Ты, пилять, вживую хоть одного видел?! Не нравится - котомка, лапти - и на колыму!

Укр

11 липня 2022, 07:24

Ігор, Прочел такую вот притчу. Мужик подходит и говорит женщине - ты должна мне сделать глубокий горловой минет! В ответ - послушай, конченый, этого не будет! - А я знал, что ты откажешься! Придется намотать твои патлы на кулак и рожей об стенку, об стенку!!! - Ты полный удурок, но хоть скажи - к чему это все?! - А твой муж меня пивом не угостил! Так вот - при чем Зеленский, что украинцев методически уничтожают?! И что, при Порошенко украинцев не убивали?!

Василий

10 липня 2022, 19:35

Гей ти, невмитий рашкастан і ти плешивий старий дідуган запомни сука: за Украіну. неділимую бій останній іще не дан.

Виталий

9 липня 2022, 00:17

Сергій, окстись бивень! Не тебе блеять про порушення "права на мирне життя"! Вы "порушили" эти права, еще в 2014-м, в Донецке, Горловке, Луганске, Макеевке, Ясиноватой...! Мало того, ваш президент еще и глумился над этим, говоря как ваши дети будут ходить в школу, а дети Донбасса будут сидеть в подвалах! "Судячи з логіки" (твоей логики) - к вам ублюдкам просто пришел пушной зверек, семейства псовых, ибо - "время кидать камни... и время их собирать"!

Виталий

9 липня 2022, 00:04

Подорванное, вы назовите хотя бы одну "перемогу"! Можно было бы назвать ваше "куиво", откуда вы, якобы "выбили оркiв"... Только вот их... никто, ниоткуда не выбил, пока они просто не ушли сами... (про нездавнний Марiуполь и "эвакуацию"- я просто молчу) можно было бы, блеять про "флаг" на Змеинном... если бы, 4-х из 6-ти, вы там не похоронили (вместе с флагом по ходу)!У вас "контрнаступ"??? Сначала во второй половине мая... потом июня, потом июля...августа... сейчас уже, до Нового Года??? Упоротое, вы так и не сдали Северодонецк??? Лисичанск??? Вам, хотя бы озвучили, количество ваших "жмуров" в них???????????????

украинец

8 липня 2022, 16:21

Сергій, имбецил бандеровский, ты готов сдохнуть? Вперед, бандера ждет тебя. Вы свои и наши (остальных украинцев) права втоптали в дерьмо в 2014 при гос перевороте, когда сдали страну пиндосам. Вы нас не спрашивали, а решили все сами. Теперь на йух, что-то не нравиться, собрал чемодан-вокзал-польша. Второго шанса вам не дадут.

Сергій

8 липня 2022, 15:42

Людина, яка порушила ваші права, автоматично втратила і свої. росіяни порушили наші права на мирне життя тому повинні бути знищені як держава. Судячи з логіки Ігоря якби ми здалися, то не було ні жертв ні руйнувань. Дуже шкода, що в Україні ще багато таких шанувальників "російського світу". Кому подобатися "російський світ" повинен їхати в росію, а якщо не хочеш їсти бути готовий здохнути.

Ігор

8 липня 2022, 10:55

1. Першим слова: "до останнього українця" сказав ЗеДевіХристос. 2. У Байдена досі не уявляють, як закінчити війну. Демократи завжди тільки роздмухували вогнище, а розгрібали Республіканці. Порівняти здобутки Обами та Рейгана. 3. Путін і Росія не підуть на таке приниження, як програти Зе та його дворовим гопнікам. Поведінка, дії Зе говорять - він не державний діяч, він актор у гримі державного діяча. Інакше не було б стільки руїн та жертв серед цивільних.


Новини