Головна Новини Світ Росія Війна в Україні все змінила: ЗМІ вказали на провал Путіна щодо ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні все змінила: ЗМІ вказали на провал Путіна щодо ФСБ

ФСБ більше не може гарантувати безпеку всередині РФ

25 червня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна в Україні "зруйнувала ілюзію безпеки в Росії", прагнення російського диктатора Володимира Путіна до тоталітарного контролю відволікало ФСБ РФ від її антитерористичних обов'язків і знизило її ефективність як органу безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі The Telegraph.

Війна в Україні все змінила: ЗМІ вказали на провал Путіна щодо ФСБ

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Коли російські війська ввійшли в Україну в лютому 2022 року, ФСБ зайнялася управлінням "фільтраційними таборами", щоб перевірити лояльність українців на окупованих територіях. Після принизливих поразок Росії в Харкові та Херсоні наприкінці 2022 року Путін доручив ФСБ ", — наголошується у статті.

Автори матеріалу зазначають, у Росії деякі активісти засудили переорієнтацію ФСБ. Після нападу на концертний зал "Крокус Сіті" у Підмосков'ї російський журналіст Кирило Мартинов різко розкритикував ФСБ за те, що вона зосередилася на "ЛГБТ-екстремістах" та відкинула попередження західних спецслужб про неминучість нападу. Російський опозиційний активіст Іван Жданов заявив, що одержимість ФСБ стеженням за росіянами та покаранням антивоєнних дисидентів знищила її ефективність. Російські державні ЗМІ, звісно, відвернулися від цієї критики, перенаправивши громадський гнів на Україну. Це дозволило керівництву ФСБ витримати шторм його неодноразових провалів розвідки та залишитися незмінним.

"Дагестан – одна з найбільших жертв нерівного тягаря української війни", — наголошується у матеріалі.

На початок травня 2022 року у Дагестані був найвищий рівень втрат серед усіх регіонів Росії. Незалежні розслідування показали, що загинуло щонайменше 130 дагестанців. До квітня 2023 року ця цифра зросла як мінімум до 806, і сім'ї ліквідованих дагестанських чоловіків щосили намагалися отримати компенсацію від Кремля.

Створення в Дагестані Каспійського "добровольчого батальйону", який мобілізував чоловіків віком понад 40 років, гарантує, що рівень призову значно перевищує показники у Москві та Санкт-Петербурзі. Високі показники втрат та мобілізованих збіглися із загостренням економічної кризи в Дагестані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — репутація Путіна в РФ серйозно похитнулася: на Заході назвали причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини