Головна Новини Світ Росія Військова практика РФ обернулися проти населення: небезпека зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

Військова практика РФ обернулися проти населення: небезпека зростає

Військові з кримінального світу становлять загрозу для населення РФ

сьогодні, 19:05
Поділіться публікацією:

В Російській Федерації значно зростає рівень злочинності серед військових. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації. 

Військова практика РФ обернулися проти населення: небезпека зростає

Фото портал "Коментарі"

У ЦПД зазначили, що тільки у 2024 році в Росії засуджено понад 6 тисяч військових. Цей показник вдвічі більший, ніж минулого року та є найвищим показником за 13 років.

“Така ситуація є прямим наслідком політики з “криміналізації армії”, адже солдатів для війни в Україні масово набирають у тюрмах”, — йдеться у повідомленні. 

У Центрі нагадали, що у РФ ухвалені закони, які дозволяють звільнити підозрюваного від суду та покарання на стадії слідства і судового розгляду в разі підписання ним "контракту для участі в “СВО”. Водночас тяжкість злочину майже не має значення.

Так тисячі російських злочинців опиняються в армії і не бояться скоїти черговий злочин, адже мають можливість знову уникнути покарання і повернутися на війну.

“Розв’язана РФ війна проти України все більше позначається на житті простих росіян. Разом з обмеженням свобод та зниженням рівня життя вона принесла і сплеск злочинності”, — підсумували в Центрі.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Росії продовжують пропагувати війну проти України — культивують військові дії серед молоді.

В російських медіа повідомляють, що тільки у 2024 році в російських дитячих садочках провели понад 200 тисяч військово-патріотичних заходів. Для дітей провели майстер-класи з плетіння маскувальних сіток та написання листів солдатам на фронт. 

Детальніше про ситуацію в Росії читайте детальніше тут




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини