Головна Новини Світ Росія Військовим в Росії дозволили заморожувати сперму безкоштовно
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовим в Росії дозволили заморожувати сперму безкоштовно

Російські військові отримали нову пропозицію від держави. Кожен російський солдат, що воює в Україні може безплатно заморозити свій репродуктивний матеріал для використання в майбутньому.

28 грудня 2022, 15:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російські військові отримали бонус від держави, тепер вони можуть безплатно заморозити свої репродуктивні клітини для використання в майбутньому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Військовим в Росії дозволили заморожувати сперму безкоштовно

Росіянам, які воюють в Україні дозволили заморожувати статеві клітини. Фото з відкритих джерел

Після початку мобілізації попит на послуги кріозберігання репродуктивних матеріалів чоловіків зросли в кілька разів. Тому влада РФ надала військовим бонус – безплатну заморозку та зберігання сперми.

"Сім'ї призваних на військову службу за частковою мобілізацією отримають безплатний доступ до лікування безпліддя та зберігання біоматеріалу в кріобанку", — сказав президент Російського союзу юристів Ігор Трунов.

Трунов зазначив, що відповідне рішення вже прийнято органами влади РФ.

"Міністерство охорони здоров'я РФ прийняло рішення про можливість коштом федерального бюджету фінансувати безоплатне збереження і зберігання статевих клітин (сперматозоїдів) громадян, мобілізованих у 2022-2024 роках", — повідомив Трунов.

Відомо, що послуга з заморожування репродуктивного матеріалу чоловіків коштує 10 тис. російських рублів, ще стільки потрібно заплатити за зберігання сперми та консультацію в лікаря перед здачею репродуктивних клітин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії застрелився військовий, який відповідав за проведення мобілізації.

Також "Коментарі" писали про те, що міністерство освіти РФ ухвалило рішення вивчати на уроках історії війну в Україні, як називають її росіяни СВО. Окрім того, в старших класах російських школярів вчитимуть користуватись автоматом та гранатою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини