Головна Новини Світ Росія "Вони вже не люди": російський пропагандист закликав убивати українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вони вже не люди": російський пропагандист закликав убивати українських дітей

Російський пропагандист Єгор Гузенко зробив публічні заяви з підбурюванням для вчинення злочину геноциду щодо українців.

14 березня 2024, 10:27 comments3315
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський військовий та пропагандист Єгор Гузенко закликав до вбивства українських дітей. Такою стала реакція Гузенка на українських школярів, які співали пісню "Батько наш – Бандера". Заяви російського пропагандиста розцінюють, як заклик до геноциду українців.

"Вони вже не люди": російський пропагандист закликав убивати українських дітей

Російський військовий Єгор Гузенко. Фото з відкритих джерел

Російський військовий Єгор Гузенко також відомий під позивним "Тринадцятий" заявив, що українські діти "вже не люди" та закликав вбивати їх через виконання пісні "Батько наш – Бандера".

"Запам'ятайте! Ворог не має ні віку, ні статі. Завтра з цих дітей виростуть нові бандерівці, та їх уже не вилікувати. Цей вірус лікується лише знищенням заражених. Вони вже не люди", — пише російський пропагандист у соціальних мережах.

На заяви Єгора Гузенка відреагував юрист Інституту масової інформації Володимир Зеленчук, який вказав, що подібні повідомлення слід сприймати як заклик до геноциду.

"Такі публікації є прямим публічним підбурюванням до вчинення злочину геноциду щодо українців", — вказує Зеленчук.

За його словами, Росія залишається підписантом Конвенція про запобігання злочину геноциду, однак Кремль свідомо підтримує поширення ідей геноциду серед російських військових.

Єгор Гузенко – це популярний російський військовий та пропагандист, який своєму Telegram-каналі "Тринадцятий" має понад 200 тисяч підписаних користувачів. У соціальних мережах росіянин постійно поширює антиукраїнські заяви. 

За даними ЗМІ російський пропагандист родом зі Ставрополя, воював у Сирії, а у 2015 році приєднався до "ДНР". У 2021 році з газового пістолета вистрілив у перехожого в Санкт-Петербурзі, а також є фігурантом кількох бійок в Росії. Журналіст Денис Казанський вважає, що Єгор Гузенко може бути причетний до страти українського військового, якому відрізали голову. Росіянин поширював фото, де один з окупантів тримав людську голову в руці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про отруєння російського пропагандиста, який закликав спалювати та топити українських дітей.

Також "Коментарі" писали, що в Офісі генпрокурора пояснили, чому росіяни знімають страту українських полонених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Четырнадцатый

14 березня 2024, 12:15

Ну правильно пацан сказал всё, а шо не так? Вы же из детей сами долбоёбов делаете, грех жаловаться.


Новини