Головна Новини Світ Росія Втрати та загроза бунту Путіна не хвилюють: ЗМІ дізналися, що може змусити диктатора припинити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати та загроза бунту Путіна не хвилюють: ЗМІ дізналися, що може змусити диктатора припинити війну

За інформацією Reuters, Путіна може зупинити лише падіння цін на нафту

18 березня 2024, 15:32
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін готовий продовжувати війну на виснаження проти України. Хоча російський народ теж страждає, цього болю недостатньо, щоб змусити новообраного президента змінити курс. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Втрати та загроза бунту Путіна не хвилюють: ЗМІ дізналися, що може змусити диктатора припинити війну

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що Путін міг би переглянути своє рішення, якби Захід зміг скоротити нафтові доходи Росії. Навіть якщо надходження від вуглеводнів залишаться на колишньому рівні, російському уряду доведеться тиснути на своїх громадян. Економіка перегрівається, оскільки Путін, який щойно отримав новий шестирічний термін для продовження свого 24-річного правління, вкладає дедалі більше грошей у війну. Витрати на оборону, які цього року закладено у бюджеті на суму 118 млрд доларів, потроїлися з початку війни. Інфляція складає 7,7%.

Центральний банк підняв відсоткові ставки до 16% і заявив, що офіційна вартість запозичень повинна залишатися високою протягом "тривалого періоду", щоб знизити інфляцію до цільового показника в 4%. Уряд запровадив контроль за рухом капіталу, щоб підтримати карбованець.

Уряду також необхідно буде вжити фіскальних заходів, щоб привести внутрішнє споживання у відповідність до виробництва. На першому місці у списку, швидше за все, опиниться підвищення податків, орієнтоване на багатших людей та компанії. Путін уже дав про це сигнал. Хоча такі рішення будуть непопулярними серед деяких, він не зустріне опору.

Зазначається, що в найскладніші часи Путіну вдалося витримати, оскільки Росія, як і раніше, багато заробляє на вуглеводнях. Незважаючи на те, що союзники України наклали ембарго на її нафту, а Європа знайшла альтернативу її газу, 2023 року Росія мала профіцит поточного рахунку у розмірі 51 млрд доларів. Хоча цей показник менший за рекордні 238 млрд доларів у попередньому році, Москва все ще перебуває в плюсі.

Ситуація може змінитись, якщо союзники України зможуть знизити експортні доходи Росії настільки, що вона опиниться у дефіциті, каже Джейкоб Нелл, старший науковий співробітник Київської школи економіки. Він стверджує, що Росія, а до неї Радянський Союз зіткнулися з кризою, коли поточний рахунок став негативним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Індія взяла паузу в імпорті російської нафти: хто готовий виручити Москву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини