Головна Новини Світ Росія Ядерний удар по Німеччині напередодні нападу на Україну: ЗМІ дізналися нездійснений план Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерний удар по Німеччині напередодні нападу на Україну: ЗМІ дізналися нездійснений план Путіна

Журналісти видання Spiegel дізналися, що за кілька тижнів до нападу на Україну Кремль розглядав варіанти завдання ядерного удару по Німеччині.

29 жовтня 2022, 11:40 comments1232
Поділіться публікацією:

У Кремлі наприкінці минулого року обговорювали можливість завдання ядерного удару по Німеччині. Як повідомляє портал "Коментарі", такий матеріал з'явився на сторінках рейтингового видання "Spiegel", з посиланням на дані радіоперехоплення під час військових маневрів у Балтійському морі.

Ядерний удар по Німеччині напередодні нападу на Україну: ЗМІ дізналися нездійснений план Путіна

Кремль. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі видання зазначається, що західні спецслужби перехопили радіоповідомлення ВМФ Росії з маневру на Балтійському морі наприкінці минулого року. Росіяни для себе виділили 3 цілі: удар по столиці Німеччини Берліну, авіабазі США в Рамштайні та авіабазі "Бюхель", де зберігається ядерна зброя.

Також, за даними видання, "Берліном вже кілька місяців блукають чутки, що Путін погрожував Шольцю ядерним ударом по телефону. Шольц заперечує це, але всі знають, що його можна залякати".

У експертів з безпеки своя оцінка радіоповідомлень, що насторожують. Одні кажуть, що використання ядерної зброї обговорювалося та відпрацьовувалося на військових навчаннях, що також відбувалося під час маневрів НАТО. Саме тому з не обов'язково мусить бути пов'язана реальна небезпека. Інші вважають, що в Кремлі знали про прослуховування, а тому відкрито назвали мету, щоб у Заходу з'явилися переживання та панічні настрої.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Штайнмаєр та Шольц активніше заговорили про підтримку України: як це вплине на перебіг війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна озвучили умову, при виконанні якої Росія припинить бити енергосистемою України – в Офісі президента вже відповіли на такий ультиматум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини