Головна Новини Світ Росія Яхта російського олігарха ціною в 500 млн доларів плаває з російським прапором попри санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Яхта російського олігарха ціною в 500 млн доларів плаває з російським прапором попри санкції

Російським бізнесменам вдається уникати санкції.

21 жовтня 2022, 21:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Розкішні супер яхти російських олігархів з близького оточення Володимира Путіна продовжують курсувати в океанічних водах попри санкції, які на них накладені. Одна з таких яхт під назвою Nord належить одному з найбагатших росіян Олексію Мордашову. Яхта вийшла з порту Гонконгу 20 жовтня та вільно поплила в бік Африки з російським прапором на щоглі Про це повідомляє видання Reuters.

Яхта російського олігарха ціною в 500 млн доларів плаває з російським прапором попри санкції

Яхта Nord російського олігарха ціною 500 млн доларів. Фото з відкритих джерел

Після введення санкцій проти російських олігархів Державний департамент США дійшов висновку, що Гонконг може стати "тихою гаванню" для яхт. Таким чином російські бізнесмени можуть уникнути санкційних обмежень. У Європі та США вдалось заарештувати кілька яхт росіян, але в Гонконгу це не можливо зробити.

Яхту Nord, яку приписують росіянину Олексію Мордашову, увійшла в санаційний список США та ЄС, але не потрапила під санкції ООН. Тому влада Гонконгу повідомила, що юридичних основ для взяття варти у них немає.

За інформацією служби стеження за водними об’єктами MarineTraffic, яхта Nord рухається в порт Кейптауна і прибуде туди 9 листопада. На кораблю розміщений прапор Російської Федерації.

Яхту Олексія Мордашова оцінюють у 500 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про підводний човен РФ, який увійшов у територіальні води Франції. Французькі моряки провели російську субмарину до міжнародних вод.

Також "Коментарі" писали про яхту російського олігарха ціною в 400 млн доларів, яку вдалось арештувати. Розкішне судно було арештоване в Німеччині, раніше яхта належала російському бізнесмену Роману Абрамовичу, але наразі перебуває у власності мільярдера РФ Фархада Ахмедова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини