Головна Новини Світ Росія Як довго протягне Путін та його режим – що наблизить його падіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Як довго протягне Путін та його режим – що наблизить його падіння

Через провальні кроки Путіна РФ все більше опиняється в ізоляції

14 травня 2023, 13:05 comments1394
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю представникам італійських ЗМІ під час офіційного візиту до Італії наголосив, що чинний лідер держави-агресора Володимир Путін своїм перебуванням на посаді президента та продовженням своєї політики все більше ізолює РФ від цивілізованого світу. Сам Путін тим часом всіляко намагається зупинити втечу росіян із країни. Які, найімовірніше, перспективи путінського режиму в найближчому майбутньому? Які чинники наблизять його падіння? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Як довго протягне Путін та його режим – що наблизить його падіння

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Перспектив у путінського режиму немає

Політолог Дмитро Воронков поділився такою думкою:

"Безумовно, РФ все більше йде в ізоляцію. Звісно, цьому сприяє те, що вона не припиняє агресію проти України, не припиняє ракетних ударів по мирному населенню. Щодня Росія дедалі більше віддаляється від цивілізованого світу. Стіна лише зростає".

І в цьому сенсі експерт вважає показовим "представництво" іноземних делегацій у Москві 9 травня.

"Васальний самопроголошений президент Білорусі. Залежний від підтримки РФ у протистоянні з Азербайджаном вірменський прем'єр. Низка лідерів Центральної Азії. Усі – представники колишніх радянських республік. Жодного лідера Заходу чи навіть більш-менш лояльного до РФ – Глобального Сходу та Півдня. Дуже убоге видовище. Аби Путін не опинився на самоті", – зазначає Дмитро Воронков.

Перспектив у путінського режиму немає, упевнений він. Сам Путін, за словами експерта, особливо після рішення Міжнародного кримінального суду видати ордер на його арешт, став настільки токсичним, що будь-який наступний правитель РФ, швидше за все, намагатиметься абстрагуватися – і від нього, і від його режиму.

"Як довго протягне ще Путін та його кліка? Складно сказати. Його може спіткати і раптова смерть з природних причин. Особливо, якщо перехвилюється через успішний український наступ. Варіант перевороту поки що не проглядається. Кремлю на даний момент вдається (хоч далеко не так, як раніше) утримувати контроль за силовиками та народом. Однозначно – крах цього режиму наближатимуть і соціально-економічний стан РФ, що погіршується (у тому числі через санкції), і успішні дії ЗСУ. Ефективні наступальні дії української армії стануть тим ударом, який остаточно розхитає путінський трон – і сама російська еліта буде зацікавлена у його якнайшвидшому падінні", – констатує політолог.

При провалах, за дедалі більшої переваги ЗСУ, стан справ для путінського режиму стає загрозливим

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт, полковник Влад Волошин вважає, що перспективи путінського режиму виглядають більш ніж сумно.

"Російські еліти дедалі більше явно поділяються на умовних "яструбів" і "голубів". На тих, хто підтримує так звану "спеціальну військову операцію" (по суті – війну з Україною), і тих, хто нехай і негласно, але – проти цього. Останні розуміють, що путінська влада, російська воєнщина стали у світі токсичними, ганебними. РФ виключена з багатьох міжнародних організацій (на жаль, поки залишаючись в ООН та її Радбезі), Путіна не запрошуєть на жодні саміти, проти його режиму, його найближчого кола вводиться дедалі більше санкцій. А з Гааги летять вже "чорні мітки" у вигляді ордерів на арешт. Не дивно, що світові лідери не хочуть мати нічого спільного із такою путінською Росією. Не дивно і те, що притомна частина російських еліт не хоче подальшої ізоляції та перетворення РФ на варіант Північної Кореї", – наголошує експерт.

Він упевнений, що термін існування путінського режиму безпосередньо залежить від стану справ на російсько-українському фронті.

"При певних успіхах Путін і Ко мають шанс ще якийсь час прибувати при владі. Але при провалах, за дедалі більшої переваги ЗСУ (а так і буде), стан справ для путінського режиму стає загрозливим. У телефонних розмовах між російськими олігархами, у відкритих закликах того ж ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина все частіше звучить теза про необхідність згорнути т.зв. "СВО", доки вона не призвела до остаточного краху російської армії, а за нею і власне РФ. Ненависть усіх до всіх зростає, шукають і шукатимуть "цапів-відбувайлів". Масла у вогонь піділлють інваліди, які повернулися з війни, просто "ветерани", які прагнуть зсунути на когось злість, колаборанти, які біжать до РФ з деокупованих територій, – прогнозує Влад Волошин. – Російське суспільство починає розуміти всі жахи, які приносить йому ця війна, розв'язана путінським режимом, що багато в чому керувався при цьому імперськими мріями і фантомними болями цього самого суспільства. Утриматися Путін та його зграя зможуть лише якщо перемагатимуть. Поразки йому не вибачать. Як і самої цієї війни. А ми та наші союзники таких шансів їм не дамо. Людиноненависницький, людожерський режим не має права на існування. Спочатку треба впоратися з ним, а потім уже лікувати хворе нацизмом (рашизмом) російське суспільство. Так було свого часу із Німеччиною після Гітлера. Так буде і з Росією після Путіна".

Програш Росії у війні проти України може призвести до швидкого краху всієї системи влади країни-агресора

Народний депутат України ІХ скликання, екс-гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов поділився таким коментарем:

"Як особа, більш ніж зацікавлена у падінні Путіна, можу бути суб'єктивним. Я не можу побачити своїх рідних, які перебувають у Дагестані. І розумію, що зможуть туди поїхати лише після краху нинішньої російської влади. Саме режиму. А не просто Путіна".

За словами нардепа, є надія, що це станеться в найближчому майбутньому.

"Програш Росії у війні проти України (а в особі України – проти всього демократичного світу) може призвести до швидкого краху усієї системи влади країни-агресора. Сподіваємось, так і буде. І що швидше – тим краще для всіх", – констатує Муса Магомедов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого ЄС підштовхує Китай – чому Пекін зацікавлений, щоби РФ не програла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 травня 2023, 12:30

Режим хворий комунізмом, але юдеї уникають згадувати про це, як про корупцію і тотальну брехню найсвітлішого Брехуна Всесвіту. Повернулись у Бахмут, з відосиків Зе - почали гризню за сфери впливу на те що залишилося. Брехун Всесвіту всюди кричав про страждання голодних дітей Африки, без нашого зерна - почав наповнення Європи технічним, тіньовим зерном Герег і продавати як справжнє за демпінгом. Одна країна заборонила, шахраям би зупинитися, але ні, вони в іншу спрямували злочинний потік, потім в іншу. Зло не зміниться на добро.


Новини