Головна Новини Світ Росія Як єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" повільно йде на дно
commentss НОВИНИ Всі новини

Як єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" повільно йде на дно

За оперативними даними Міноборони України, на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту "Адмірала Кузнєцова" та повернення його на службу

9 січня 2023, 16:24
Поділіться публікацією:

Єдиний авіаносець російського військового флоту – важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" перебуває в аварійному стані. Зараз судно перебуває на 35 судноремонтному заводі в Мурманську. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, пишуть "Коментарі".

Як єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" повільно йде на дно

Крейсер "Адмірал Кузнєцов" повільно йде за "Москвою"

За даними українських військових, для того, щоб продовжити ремонтні роботи, було прийнято рішення про переведення корабля із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу. Втім, ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалось, що крейсер взагалі не здатен переміщуватися власним ходом.

"При обстеженні водолазними командами корпусу корабля було виявлено, що металеві конструкції нижче третьої палуби піддались значній корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини. Посадові особи 35 судноремонтного заводу та керівництво флоту намагаються перекласти один на одного відповідальність за поточний стан справ. Наразі неможливо навіть встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля", – зазначають в ГУР.

Крім того, командування флоту висунуло штрафів на півтора мільярда рублів керівництву підприємства за зрив термінів ремонту та невиконання контракту. А менеджмент заводу оприлюднив лист, у якому переконують, що не вони винні у доведенні корабля до плачевного стану. З високою долею вірогідності крайніми зробить військове представництво на заводі, яке мало наглядати за ремонтом.

"За наявними даними на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту "Адмірала Кузнєцова" та повернення його на службу", – додали в Міноборони.

Як йшлося на порталі "Коментарі", у грудні 2019 року сталася масштабна пожежа на авіаносці "Адмірал Кузнєцов". Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські рятувальники знайшли рештки рятувального човна з крейсера "Москва". Ймовірно рятувальний човен був дірявий і люди на ньому використовували рятувальні жилети, щоб залишатись на плаву.

Читайте також у "Коментарях" — Горить Росія: Хто і що стоїть за партизанським рухом у РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини