Головна Новини Світ Росія Як ситуація в Орську змінює суспільний договорі в РФ. В чому вигода України
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ситуація в Орську змінює суспільний договорі в РФ. В чому вигода України

Потоп в Орську продемонстрував безсилля російської влади, про це у Фейсбуці повідомив політолог Вадим Денисенко. За його словами, Україна повинна скористатися цією ситуацією в інформаційній війні

9 квітня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Потоп в Орську вперше зафіксував контури нового суспільного договору в РФ,  він дуже обнадійливий для нас, вважає політолог Вадим Денисенко.

Як ситуація в Орську змінює суспільний договорі в РФ. В чому вигода України

Паводок в Росії

За його словами, наприклад, до 2022 року суспільний договір зводився до формули "ми забезпечуємо вам нормальний добробут, ви не заважаєте нам красти і гратися в геополітику". Проте, додав експерт, протягом останніх двох років росіянам запропонували інший договір: "ви будете жити гірше ніж раніше, але ми подаруємо вам велич, а ви не лізете в наші справи".

При цьому, вважає політолог, Орськ несподівано вніс свої корективи: "ви будете жити гірше ніж раніше, але ми подаруємо вам велич, а ви не лізете в наші справи. Але якщо у нас щось не вдається — винними будете ви і саме ви за все заплатите".

Втім, вважає Денисенко, нова формула стосується не лише Орська, де люди відмовилися евакуйовуватися через мародерів, це стосується Кургану, де людям повідомили, що вони самі повинні забезпечити собі місячний запас води, Білгорода, де фермерам наказали забезпечити самих себе РЕБами і т.д. 

"Власне, несподівано, росіяни опинилися в ситуації, коли влада бреше не заради якоїсь вигоди, а через безсилля. Це один із базових моментів для десакралізаціі влади. Правда, проблема полягає в тому, що Оренбург і Курган далеко. І особливо жителів Москви їхні проблеми не хвилюють. Хоча й недооцінювати всі ці речі точно не варто. Адже все, що ми бачимо — це класичний приклад дуже великої несправедливості, яка зачепила великі маси людей"
, — заявив Денисенко.

При цьому, додав він, піти класичним шляхом і швидко звільнити губернаторів не можна, оскільки це буде означати прояв слабкості.

В той же час, вважає Денисенко, нинішня ситуація показує пробіли в можливостях інформвійни на російській території.

За його словами, 2024 рік — це рік дрібних чорних лебедів для Кремля.

"Але ці лебеді залишатимуться дрібними на фоні того, що наші інформ можливості, на жаль обмежені, російська опозиція переживає кризу жанру і явно не попадає повістку дня РФ, а колективний Захід (перш за все США), де-факто, відмовилися від ведення інформвійни на російській території"
, — підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін не збирається відвідати затоплені регіони навіть попри те, що люди просять у нього допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини