Головна Новини Світ Росія Як війна в Україні вплинула на присутність іноземних лідерів на параді у Москві: хто досі їздить до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Як війна в Україні вплинула на присутність іноземних лідерів на параді у Москві: хто досі їздить до Путіна

Більшість світових лідерів ігнорує парад у Москві, який проводить російський диктатор Володимир Путін 9 травня.

8 травня 2024, 11:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

9 травня 2024 року на парад в Москву до Путіна приїде щонайменше вісім світових лідерів. До початку російсько-української війни на "день перемоги" до Росії приїжджали лідери чверті країн світу, однак після російської агресії їх кількість значно зменшилась.

Як війна в Україні вплинула на присутність іноземних лідерів на параді у Москві: хто досі їздить до Путіна

Лідери, які були присутні на параді у Москві у 2023 році. Фото з відкритих джерел

З 1995 року по 2014 на 9 травня до Росії приїжджало щороку близько 50 лідерів своїх країн, зокрема у Москві були присутні представники України, Євросоюзу, Німеччини, Великої Британії, Польщі, Литви та інших країн, які сьогодні вважаються українськими партнерами.

Після початку російсько-української війни з окупацією територій на сході України та Криму у 2014 році кількість представників лідерів країн, які приїжджали до Москви на "парад перемоги" зменшилась в середньому до 30. Більшість європейських країн ігнорували запрошення Кремля. До Росії приїжджали такі партнери РФ як Китай, Індія, Сербія, Венесуела, Казахстан та інші.

Різке скорочення кількості лідерів на параді у Путіна сталось після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У 2022 році російський диктатор залишився сам на своєму параді у Москві. Проте наступного року до нього приїхало сім лідерів з Білорусі, Вірменії, Узбекистану, Казахстану, Туркменістану, Киргизстану та Таджикистану.

У 2024 році до Путіна на 9 травня приїдуть ті ж самі лідери, що і у 2023 році, за виключенням прем'єр-міністра Вірменії, який критикує Росію через відсутність допомоги у вирішенні конфлікту з Азербайджаном. Крім того, для більшої кількості представників іноземних лідерів Кремль запросив на парад у Москву також лідерам Лаосу, Гвінеї-Бісау та Куби.

Як війна в Україні вплинула на присутність іноземних лідерів на параді у Москві: хто досі їздить до Путіна - фото 2

Які світові лідери приїжджали на "парад перемоги" 9 травня до Москви. UA War Infographics

Така кількість президентів інших країн вкотре показує ізоляцію російського диктатора Володимира Путіна та глобальне ставлення світу до РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі відреагували на відмову більшості країн ЄС їхати на інавгурацію Путіна.

Також "Коментарі" писали про те, що не так з заявами Путіна про готовність до миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

8 травня 2024, 12:11

Лига БДСМ.Голубцы..


Новини