Головна Новини Світ Росія Юсупов: Кремль організував найменш вільні вибори в історії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Юсупов: Кремль організував найменш вільні вибори в історії РФ

Цей результат говорить точно не про стабільно високу популярність правлячого режиму. Передвиборний рейтинг «Єдиної Росії» балансував на рекордно низькому рівні - менше 30%, і тому Кремль організував найменш вільні вибори в історії країни

21 вересня 2021, 07:28
Поділіться публікацією:

Партія Володимира Путіна "Єдина Росія" зберегла конституційну більшість за підсумками парламентських виборів, набравши майже 50% голосів за пропорційною системою і вигравши 198 з 225 мажоритарних округів. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний оглядач Олександр Юсупов.

Юсупов: Кремль організував найменш вільні вибори в історії РФ

Виборы в РФ Фото: Фейсбук Олександра Юсупова

Експерт зазначає, цей результат говорить точно не про стабільно високу популярність правлячого режиму. Передвиборний рейтинг "Єдиної Росії" балансував на рекордно низькому рівні — менше 30%, і тому Кремль організував найменш вільні вибори в історії країни. Вперше з 1993 року ОБСЄ не змогла направити в Росію спостерігачів через встановлені Москвою обмеження. Більшості відомих опозиційних діячів не дозволили балотуватися, зате активно залучалися до участі в голосуванні жителі окупованих Росією територій в Грузії, Молдові та Україні. Крім того, під тиском російської влади, компанії Apple і Google заблокували опозиційний мобільний додаток "Навальний", а Telegram закрив відповідний канал.

Юсупов зазначає, причин для зростання кількості невдоволених партією Путіна багато, адже восьмий рік поспіль знижуються реальні доходи громадян, корупційні скандали стають ще голосніше, а західні санкції залишаються в силі. Однак, чи означає це, що більшість росіян відкидають нинішню авторитарну систему? В даний момент виборці швидше хочуть перезавантаження влади, а не трансформації держави.

"Опитування Левада-Центру в цьому місяці показало, що тільки 16% хотіли б стати "демократією за зразком західних країн". Якби громадяни хотіли істотних змін в Росії, то влаштовували б масові протести, не голосували б за Псевдоопозицію у вигляді Комуністичної партії або ЛДПР. І тут варто згадати слова колишнього помічника Путіна Владислава Суркова, висловлені в червні цього року в інтерв'ю газеті Financial Times про те, що Путін не відміняв демократію, а з'єднав її "з монархічним архетипом російського правління" і "цей архетип працює, в ньому вистачає свободи". По всьому видимому росіяни думають саме так, хоча далеко не всі", — зазначив оглядач.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо з яким відривом перемагає партія Путіна на виборах в Держдуму РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини