Головна Новини Світ Росія Захаров розкритикувала вибори до Європарламенту: що її категорично не влаштувало
commentss НОВИНИ Всі новини

Захаров розкритикувала вибори до Європарламенту: що її категорично не влаштувало

Речник МЗС країни-агресора Марія Захарова констатувала, що в Європарламенті збережеться база для політики русофобії

10 червня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Спікер МЗС країни-агресора Марія Захарова заявила, що у Москві змушені констатувати, що євровибори нібито пройшли в умовах жорстких обмежень, відсутності чесної конкурентної боротьби, зачистки інформаційного поля від альтернативних джерел інформації та "рознузданої" антиросійської кампанії.

Захаров розкритикувала вибори до Європарламенту: що її категорично не влаштувало

Марія Захарова

"Політичні сили, які виступають проти бездумної конфронтації з Росією, що завдає шкоди самому Євросоюзу, зазнавали дискримінації, а найчастіше — прямого тиску і цькування",
— заявила Захарова.

Вона заявила, що нібито протягом останніх років конфронтаційна позиція ЄП щодо Росії деградувала до безпрецедентного рівня ворожості.

"За підсумками виборів у Європарламенті загалом збережено "ідеологічну базу" для подальшої підтримки нинішнього заснованого на русофобії саморуйнівного політичного курсу ЄС",
— заявила Захарова.

При цьому речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що за підсумками цих виборів зростання популярності правих партій, але припустив, що більшість у Європарламенті буде проєвропейською та проукраїнською.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у вибори до Європарламенту показали , що політичний ландшафт Європи ще тримається разом — незважаючи на значні зовнішні землетруси . Як заявив політолог Сергій Таран, центристи зміцнили свої позиції і це добре. Дві ключові партії Європарламенту — Європейська народна партія та Соціал-демократи, мабуть, знову створять скелет більшості, а Урсула фон дер Ляєн має шанси зберегти свою посаду, наголосив політолог.

Однак перед Європою зараз постають значно серйозніші виклики, ніж 5 років тому. Євросоюзу потрібно реформуватися, аби гарантувати безпеку на континенті навіть за умови ізоляції США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини