Головна Новини Світ Росія Захід проводить над Україною експерименти: які механізми тестує
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід проводить над Україною експерименти: які механізми тестує

Складається враження, що Захід перевіряє на Україні механізми, які може застосовувати у майбутньому

10 липня 2024, 18:22 comments2832
Поділіться публікацією:

Протягом останніх двох років стало зрозуміло, що в сучасному світі ізолювати таку країну як Росія є непростим завданням, заявив порталу "Коментарі" політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

Захід проводить над Україною експерименти: які механізми тестує

Моді і Путін

При цьому експерт відзначив, що в цьому плані не можна згадувати, наприклад, ізоляцію Північної Кореї, Куби чи Ірану, оскільки вони були ізольовані в часи, коли не було таких глобальних перетворень.

"Росія ж за останні 30 років суттєво, значно більше, ніж Україна змогла інтегруватися в західний глобальний світ. Окрім того не треба забувати, що Росія – це ресурсна країна.  Тому нинішній стан справ варто було очікувати", — сказав Голобуцький "Коментарям".

При цьому він підкреслив, що залишається загадкою, чому Захід не зміг прорахувати ситуацію на 2-3 роки вперед. Голобуцький навіть припустив, що Україна приймає участь у якомусь експерименті у якості піддослідного.

"Складається враження, що ми беремо участь у якомусь експерименті, коли перевіряються певні механізми на майбутнє, які, на жаль, в переважній більшості своїй невдалі", – зазначив Олексій Голобуцький.

При цьому експерт не побачив нічого дивного в тому, що прем’єр Індії Нарендра Моді побував із дводенним візитом у Москві. За його словами, голова уряду є націоналістом, проте схильним до авторитарних дій. За понад десять років при владі він і далі надає перевагу спілкуванню із допомогою гасел, а не відкритих прес-конференцій.

"Головна ж причина таких симпатій до Путіна лежить в тому, що за останні 2 роки Індія заробила величезні гроші на дешевій російській нафті. Більше того, там подвійний профіт, бо сплачує Індія за нафту рупіями. Тому ці угоди, які уклала Росія з Індією скоріше від тупикового становища самої Москви. І тому всі приємні слова, які Моді говорить Путіну оплачуються тим же Путіним із російського бюджету", – зауважив експерт.

При цьому Голобуцький звернув увагу на те, що на всі ці партнерські відносини Захід просто закриває очі, бо, наприклад, Адміністрації Джо Байдена невигідний стрибок цін  на паливо перед виборами в США.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом 8-9 липня Нарендра Моді перебував із візитом у Москві. Там він обговорив з Путіним і Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини