Головна Новини Світ Росія Захід закликають поставити ультиматум Путіну: диктатор його точно виконає
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід закликають поставити ультиматум Путіну: диктатор його точно виконає

Захід повинен поставити ультиматум Путіну щодо війни в Україні, і він його виконає, бо зіткнеться з незадоволенням еліт

12 вересня 2024, 17:58 comments5023
Поділіться публікацією:

Росія неодноразово заявляла про встановлення "червоних ліній", перетин яких нібито мав призвести до серйозних наслідків. Однак ці заяви залишалися лише на словах і вказували на те, що російська сторона реагує лише на силові методи, заявив в ефірі 24 каналу політтехнолог Михайло Шейтельман. За його словами, якби кремлівському диктатору Володимиру Путіну поставили жорсткий ультиматум щодо перебігу бойових дій, він би змушений був погодитися. На думку експерта, удари по території Росії зруйнували "червоні лінії" Кремля.

Захід закликають поставити ультиматум Путіну: диктатор його точно виконає

Володимир Путін

Шейтельман підкреслив, що Росія жодного разу не стикалася з реальним ультиматумом. Хоча існували спроби розпочати переговори, Кремль так і не був поставлений перед чітким вибором. За весь час війни Путін уникав прийняття радикальних рішень: замість повної мобілізації він оголошував часткову, змінював цілі війни, тепер говорячи лише про "спецоперацію" на Донбасі.

"Змусити його приймати рішення – це страшний удар для Путіна", – зауважив Шейтельман.

Експерт наголосив, що Заходу важливо зважитися на ультиматум Росії. Якщо Путін не погодиться, партнери України будуть змушені виконати свої погрози, зокрема, дозволити застосування американської зброї по російських нафтопереробних заводах.

Шейтельман припустив, що у разі відмови виконати ультиматум Путін фактично погодиться на удари по російській території, що викличе невдоволення російських еліт, оскільки це шкодитиме їхнім бізнес-інтересам.

"Тому Путін прийме умови мовчки та, ймовірно, не атакуватиме територію України КАБами", — відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США збираються скорегувати свою позицію щодо ударів їх зброєю по території РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини