Головна Новини Світ Росія Західні експерти оцінили ймовірність застосування росією ядерної зброї у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні експерти оцінили ймовірність застосування росією ядерної зброї у війні проти України

Не варто недооцінювати загрозу, яку тягне за собою наявність у Росії ядерної зброї

7 травня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:

Незважаючи на арсенал ядерної зброї, який є у Росії, західні експерти все ж таки сумніваються, що в Кремлі можуть застосувати її у війні проти України. Про це йдеться у матеріалі Financial Times, повідомляє 24 канал.

Західні експерти оцінили ймовірність застосування росією ядерної зброї у війні проти України

Володимир Путін - фото: kremlin.ru

У той же час фахівці, які дали коментар виданню, наголошують, що не варто недооцінювати загрозу, яку тягне за собою наявність у Росії ядерної зброї. Тому зараз світовій спільноті важливо показати, що без відповіді подібний крок Москви не залишиться.

Західні чиновники та аналітики вважають, що російське керівництво усвідомлює, що застосування ядерної зброї матиме надто велику ціну для режиму Кремля. Натомість президент росії Володимир Путін прагне підвищувати градус напруги і фактично шантажувати країни Заходу, які допомагають Україні, "ядерною кнопкою".

Високопоставлена чиновниця ЄС, яка спілкувалася з Financial Times на умовах анонімності, зазначила, що росія на цьому етапі зосередила сили на Півдні та Сході України. Тому чиновниця вважає, що рф сьогодні не готова воювати з Північноатлантичним Альянсом (НАТО), що можливо за застосування ядерної зброї.

Екс-глава департаменту ядерної безпеки США Леонор Томеро висловила подібну думку. Вона вважає, що якщо глава Кремля все ж таки натисне на "кнопку", то американські збройні сили можуть втрутитися у війну в Україні. Тобто, у будь-якому разі, світ реагуватиме належним чином.

"Ми не хочемо, щоб вони (росіяни — 24 канал) знову переоцінили свої сили або спиралися на помилкові очікування. Нам слід зазначити, що для них наслідки будуть нищівними", - додала Томеро.

До того ж, західні експерти висловлюють думку, що в Росії можуть вдатися до іншого шляху деескалації, а саме використання хімічної чи біологічної зброї.

Раніше на порталі "Коментарі" — у Британії відповіли на загрози Лаврова про ризики ядерної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини