Головна Новини Світ Росія Британські спецслужби назвали причину скасування військового походу Пригожина на Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

Британські спецслужби назвали причину скасування військового походу Пригожина на Москву

Спецслужби Британії вказують, що на сім'ї лідерів групи "Вагнера" був тиск.

26 червня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Джерела в британських службах безпеки назвали причину зупинки бунту Пригожина та скасовування його військового походу на Москву. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Telegraph.

Британські спецслужби назвали причину скасування військового походу Пригожина на Москву

Лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Фото з відкритих джерел

Британські служби безпеки вказують, що російські спецслужби погрожували фатальними наслідками для сімей лідерів групи "Вагнера". Після погроз Пригожин припинив свій бунт проти російського керівництва.

Окрім того, спецслужби Британії зазначають, що в поході на Москву брали участь 8 тис. найманців, а не 25, як було повідомлено раніше. Таким чином вагнерівці, ймовірно, зазнали б поразки при будь-якій спробі здійснити штурм Москви.

Згодом за сприяння Лукашенка між Путіним і Пригожиним була укладена мирна угода, за якої він припиняє штурм та вирушає до Білорусі, а Кремль знімає з нього кримінальні звинувачення. Після прийняття цієї пропозиції Пригожин не коментував ситуацію. Також не зрозуміло, що буде з очільником російського Міноборони Сергієм Шойгу, якого критикував Пригожин.

Раніше портал "Коментарі" писав, що російський колишній прем'єр-міністр Михайло Касьянов прокоментував ситуацію з бунтом Пригожина та вказав, що це початок кінця для Путіна. Наступного дня після заколоту Пригожина російський терорист Ігор Гіркін закликав Путіна піти у відставку з посади президента Росії. Своєю чергою російське угрупування з в'язнів, яке підтримало Пригожина у його бунті тепер погрожує йому.

Також "Коментарі" повідомляли про кремлівську пропагандистку Маргарита Симоньян, яка після довгого мовчання спробувала пояснити, чому Кремль порушує юридичні норми та відпускає Евгена Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини