Головна Новини Світ Росія Засновник "Яндекса", який покинув Росію, відверто виступив проти режиму Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Засновник "Яндекса", який покинув Росію, відверто виступив проти режиму Кремля

До цього йому "доводилося мовчати", стверджує Аркадій Волож

10 серпня 2023, 20:40
Поділіться публікацією:

Бізнесмен, що є засновником  "Яндекса" Аркадій Волож,  він — четвертий в російському  списку Форбс,  оприлюднив заяву, де  перший раз   засуджує вторгнення РФ  на українську  територію. Зокрема, він  назвав війну  "варварською" і жахається  цього.

Засновник "Яндекса", який покинув Росію,  відверто виступив проти режиму Кремля

Аркадій Волож (фото з відкритих джерел)

Звернення Воложа  оприлюднено на телеграм-каналі  The Bell. За словами бізнесмена, що знаходиться під  санкціями Європи, він побачив "частку своєї відповідальності" за  вчинок РФ.

Я категорично проти варварського вторгнення РФ в Україну, де у мене, як і у багатьох, є друзі і родичі. Я в жаху від того, що кожен день в будинки українців летять бомби. Незважаючи на те, що з 2014-го я не живу в Росії, я розумію, що і на мені є частка відповідальності за дії країни – сказав засновник "Яндекса"..

Ще у своєму зверненні Аркадій Волож  заявляє, що  члени його команди вірили, що вони причетні до   будівництва  нової  Росії: "відкритої, прогресивної, інтегрованої  в глобальну економіку".  

"Було багато причин, чому мені довелося мовчати. Можна сперечатися про своєчасність моєї заяви, але не про її суть. Я проти війни" – заявив  колишній росіянин.

Це вперше, після початку  війни, осудження бізнесменом  війни. Кілька днів тому в соціальних мережах  почали  обговорювати  особистий  сайт  Воложа, де  він від хрестився від РФ і говорить про  себе, як "ізраїльського технічного підприємця, що народився в Казахстані".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Британія зняла санкції з відомого російського олігарха. Великобританія скасувала персональні санкції, запроваджені щодо російського бізнесмена та засновника банку "Тінькофф" Олега Тінькова. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду Великобританії. 

У документі, опублікованому британським урядом, повідомляється, що з 20 липня з Тінькова знято санкції. Наразі його активи розморожені. Також заборона на надання трастових послуг скасована. Тінькову також більше не заборонено в'їзд до країни.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини