Головна Новини Світ Росія Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО)

Люди та машини тонули посеред московських вулиць, а Останкінська вежа впіймала мінімум 22 блискавки за одну грозу

29 червня 2021, 11:16
Поділіться публікацією:








Столиця Російської Федерації зіткнулася з серйозними наслідками непередбаченого стихійного лиха. Починаючи з понеділка, 28 червня, Москва опинилася у владі проливних дощів, котрі прийшли в місто завдяки черговому циклону. Різні російські ЗМІ повідомляють, що ця негода принесла одні із наймасштабніших руйнувань за кілька останніх років.

Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО)

Суперзлива у Москві 28 червня 2021 року. Фото: RG.RU

Потужність злив була настільки сильною, що вода практично відразу заповнила не лише маленькі, а й центральні московські вулиці. Ливнівки не справлялися з кількістю опадів, тому частина дощової води "проклала" собі вихід у метро. Через це рух на кількох гілках московської підземки був тимчасово призупинений.

До слова, тільки дощем у столиці РФ негода не обмежилася. Росіяни також постраждали від граду та сильних поривів вітру. Було зірвано кілька дахів із різних будівель, ще шквальний вітер повалив безліч дерев і зламав ще більше гілок. Від цього, зрозуміло, інфраструктура Москви постраждала ще більше. Не обійшлося і без каліцтв місцевих жителів.

Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4
Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО) - фото 5
Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО) - фото 6
Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО) - фото 7
Затоплені таксі та зірвані дахи: з якою негодою зіткнулася Москва (ФОТО, ВІДЕО) - фото 8

За інформацією пропагандистського ресурсу РІА Новини, в Московській області через повалених дерев та їх частин було понівечено близько 65 автомобілів. А в підмосковному містечку Корольов негода забрала життя шестирічного хлопчика — дитину задавила гілка старого дерева. Деяких людей, вже дорослих, доводилося рятувати на вулицях Москви від утоплення — вода бігла занадто швидким і потужним потоком.

Повідомляється також, що величезна кількість руйнувань принесла потужна гроза. Поки відомо про мінімум дві пожежі, які спричинило влучення блискавки: постраждали житловий будинок і електропідстанція в одному з районів російської столиці. Знаменита Останкінська телевежа "зловила" мінімум 22 великих блискавки за час бурі.

Також від негоди постраждала і одна із популярних серед туристів точок відпочинку — дощ зіпсував зали Третьяковської галереї. Як рятуватимуть предмети мистецтва, додатково не повідомлялося.

Прогноз погоди вказує, що й у вівторок, 29 червня, в Москві триває випадання опадів. Втім, нині дощі не настільки інтенсивні, як днем раніше, і більш короткочасні. Російські синоптики стверджують, що негода залишиться в столиці РФ мінімум до п'ятниці, 2 липня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що зі схожими наслідками стихії зіткнулися і жителі італійського Риму. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який із поїздів "Укрзалізниці" недавно затопило під час дощу і як з цим справлялися пасажири.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

це просто пздц

29 червня 2021, 11:56

... яка приємна несподіванка..


Новини