Головна Новини Світ Росія Збільшення обороноздатності: Росія випробувала нові гіперзвукові ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Збільшення обороноздатності: Росія випробувала нові гіперзвукові ракети

Росія випробувала нові гіперзвукові ракети "Циркон" з фрегата, підводного човна

31 грудня 2021, 12:19
Поділіться публікацією:

Росія випробувала близько 10 нових гіперзвукових крилатих ракет "Циркон" з фрегата і ще дві з підводного човна. Таку заяву зробили у виданні Інтерфакс у п'ятницю, 31 грудня, з посиланням на Північний флот. Про це повідомляє Reuters.

Збільшення обороноздатності: Росія випробувала нові гіперзвукові ракети

Президент Росії Володимир Путін - фото з відкритих джерел

Президент Росії Володимир Путін високо оцінив зброю як частину неперевершених систем озброєння нового покоління.

Путін назвав ракетне випробування, проведене минулого тижня, "великою подією в житті країни", додавши, що це "значний крок" у збільшенні обороноздатності Росії.

Деякі західні експерти ставлять під сумнів, наскільки прогресивним є російське нове покоління зброї, водночас визнаючи, що поєднання швидкості, маневреності та висоти гіперзвукових ракет ускладнює їх відстеження та перехоплення.

Путін оголосив про нову гіперзвукову зброю в 2018 році в одній зі своїх найбільш войовничих промов за останні роки, заявивши, що вони можуть вразити майже будь-яку точку світу і уникнути створеного США протиракетного щита.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Міністерстві оборони Російської Федерації заявили про плани збільшити кількість військових у Криму наступного року. Так стало відомо, що у 2022 році  планується будівництво нового військового полігону для десантників у Криму. Його вже назвали "Старокримським". Щоправда невідомо, чи відновлюватимуть старий полігон, чи побудують поруч новий.

Також "Коментарі" писали, що Іран та Росія озвучили оптимістичні сподівання щодо переговорів стосовно порятунку ядерної угоди 2015 року. Іран поки що зосереджений лише на скасуванні санкцій, що стримують його атомну діяльність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини