Головна Новини Світ Росія Здохніть за нашу дешеву нафту: США шокували своєю цинічною політикою
commentss НОВИНИ Всі новини

Здохніть за нашу дешеву нафту: США шокували своєю цинічною політикою

США готові жертвувати життями українців, щоб перед виборами забезпечити дешеві ціни на бензин, каже політолог Тарас Загородній

26 червня 2024, 20:43 comments3881
Поділіться публікацією:

Попри санкційну політику щодо Росії та Ірану, Адміністрація президента США Джо Байдена хоче зберегти стабільні ціни на газ перед виборами, заохочуючи потік нафти на світові ринки, пише The Wall Street Journal.

Здохніть за нашу дешеву нафту: США шокували своєю цинічною політикою

США

Видання відзначає, що за словами поінформованих дипломатів, колишніх урядовців і гравців енергетичної галузі, ця політика призвела до м'якших, ніж очікувалося, санкцій щодо великих виробників нафти. Зазначається, що, на думку аналітиків, нові санкції проти Ірану зачіпають лише частину експорту нафти країни та навряд чи вплинуть на глобальні ринки.

Високопоставлений представник Адміністрації США зазначив, що Байден хотів зробити все можливе, щоб забезпечити американським споживачам максимально низьку ціну на заправці, оскільки це впливає на повсякденне життя американців.

Тобто, каже політолог Тарас Загородній, коли йдеться про вибори та ціни на бензин, то "цінності" та "боротьба за вільний світ" можуть і почекати. Це при тому, що зараз накладені обмеження на виробників нафти та газу у самих США, додав експерт.

"Правильно Україна робить, що не слухає "побажання" не бити по НПЗ. Треба продовжувати. А то якось цинічненько виходить — "здохніть за нашу дешеву нафту", — відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 12 червня Міністерство фінансів США ввело проти Москви багато санкцій через війну в Україні. Проте там націлилися на банки, а нафтову промисловість країни-агресора залишили практично недоторканою.

При цьому прихильники такої політики в Адміністрації США кажуть, що ці кроки добре збалансовані, щоб утримувати ціни на низькому рівні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 червня 2024, 20:34

Виглядає: здохніть за зерновий коридор Косюка і відкати з нього для Корумпованого. Наші дрони чудово дістають до Новоросійська, але заборонено договірняком. Можна в половину скоротити якби не юдейська пожадливість.


Новини