Головна Новини Світ Росія Зеленський і Харріс «потопили» Байдена: що тепер чекає на президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський і Харріс «потопили» Байдена: що тепер чекає на президента США

Обмовки Джо Байдена стануть катастрофою для його кампанії

12 липня 2024, 11:20 comments5437
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден обмовився на полях саміту НАТО, представивши Володимира Зеленського як Путіна. І в той саме вечір назвав Камалу Харріс Дональдом Трампом. Такі обмовки спровокували хвилю чергових обурень і у демократичній партії, і у незалежних спостерігачів, а також надали додатковий матеріал для мемів і підколів з-боку прихильників Трампа.

Зеленський і Харріс «потопили» Байдена: що тепер чекає на президента США

Джо Байден

Втім, як відзначає політолог Юрій Богданов, обмовляються всі, проте у випадку з Байденом проти нього працюють вік, старання опонентів і мислення виборців як людей, адже застарим для цієї роботи його вважають навіть значна частина прихильників.

Експерт припускає, що кожна його наступна обмовка чи незграбна дія буде капати на confirmation bias, тобто на когнітивне викривлення, коли людина шукає і інтерпретує інформацію, яка б доводила її точку зору.

"Тому зараз Байден і його штаб потрапили у пастку, з якої немає виходу. Якщо президент продовжить виступати публічно, таких кейсів буде все більше. Підкріплюючи і скепсис політиків — демократів, і радість опонентів, і зневіру його потенційних виборців. Якщо він щезне з публічного простору — це буде взагалі вирок, бо вкорінить думку, що президент остаточно втратив дієздатність", — говорить Богданов.

За його словами, найкращою відповіддю на такі вкорінені переконання публіки і на схильність підтверджувати їх є стара-добра робота з запереченнями. Проте, на думку експерта, Байден, скоріше за все, не може системно робити нічого з того, що б підтвердило його дієздатність та вітальність (загальний рівень внутрішньої життєвої енергії людини, який сприяє збереженню здатності до активної дії, самореалізації, стресостійкості).

При цьому Богданов підкреслив, що вітальність, загалом, дуже важливий фактор для американського виборця як гарантія дієздатності лідера. Він нагадав, що одним з факторів, який 2016 схилив перевагу на бік Трампа, вважається випадок, коли Хіларі Клінтон знепритомніла на одному з заходів, і взагалі під час кампанії виглядала кволо.

"Тобто, якщо Байден все ж лишиться у гонці, доступним інструментом лишається лише мінімізація наступних факапів. Але це пасивна і слабка позиція. Також є робота з тим, що Трамп теж не дуже адекватний і не сильно випереджає Байдена в питанні молодості. Це правда, неадекватних заяв в нього вистачає. Але Трамп при цьому виглядає набагато живішим", — говорить експерт.

Якщо ж Байден вирішить знятися з виборів, то треба зробити це якомога раніше, щоб у демократів було більше шансів просунути нового кандидата.

"Але зараз Байден і його оточення, на мою думку, банально крадуть час у власної партії і США як країни в цілому. І будуть чіплятися за власну номінацію до останнього", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що  президент США Джо Байден двічі назвав Володимира Зеленського "президентом Путіним". Спочатку лідер США обмовився під час свого виступу щодо Ukraine Compact, а потім вдруге під час прес-конференції після саміту НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5713

Новини