Головна Новини Світ США Байден представив Зеленського "президентом Путіним", але на цьому не зупинився
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден представив Зеленського "президентом Путіним", але на цьому не зупинився

Лідер США Джо Байден під час подання президента Володимира Зеленського на саміті НАТО у Вашингтоні помилково назвав його "президентом Путіним"

12 липня 2024, 10:20 comments1226
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден двічі назвав Володимира Зеленського "президентом Путіним". Спочатку лідер США обмовився під час свого виступу щодо Ukraine Compact, а потім вдруге під час прес-конференції після саміту НАТО. І хоча Байден швидко вибачився та виправдався за застереження, проте курйозний момент поширився у мережі. Варто зауважити, що Володимир Зеленський також обіграв це застереження, помічаючи, що він – кращий за Путіна.

Байден представив Зеленського "президентом Путіним", але на цьому не зупинився

Байден та Зеленський. Фото: із відкритих джерел

Президент США під час свого виступу на Ukraine Compact, на якому країни підписали угоди щодо безпеки з Україною, передавав своє слово Володимиру Зеленському. Щоправда, Байден обмовився, назвавши Зеленського "президентом Путіним".

"Тепер я хочу передати слово президенту України, який має стільки ж сміливості, як і завзяття. Пані та панове, президент Путін", – сказав Байден.

Однак за лічені секунди президент США усвідомив свою помилку і швидко додав: "Ви можете перемогти президента Путіна. Президент Зеленський. Я такий зосереджений на перемозі над Путіним, що ми маємо турбуватися про це. У будь-якому разі, пане президент...".

Вдруге Байден назвав Зеленського Путіним на прес-конференції після саміту НАТО у Вашингтоні. Так, президент США відповідав на запитання журналіста, чи не зашкодять подібні застереження позиції Сполучених Штатів у світі.

Коли Байден пояснював свою помилку під час "Українського компакту", знову назвав Зеленського Путіним.

"Чи бачите ви шкоду в тому, як я веду цю прес-конференцію? Чи бачили ви успішнішу конференцію. Що ви думаєте? Я говорив про Путіна і в самому кінці сказав про Путіна, ні, перепрошую, Зеленського", – сказав Байден.

Глава Білого дому переплутав ім'я не лише Володимира Зеленського, а й Камали Харріс. Так, відповідаючи на запитання, чи може він поступитися місцем віце-президенту Камалі Харріс, Байден переплутав прізвище і назвав політика "Трампом".

"Я б не вибрав віце-президента Трамп бути віце-президентом, якби я не вважав, що вона має достатню кваліфікацію, щоб бути президентом", — сказав Байден.

Президент США не помітив своєї помилки та продовжив виступ. Як зазначають низка західних ЗМІ, застереження Байдена привернули більше уваги, ніж сам саміт НАТО та його результати, адже це може мати серйозні наслідки, особливо з огляду на провальні дебати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден дав нову обіцянку Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини