Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися, де зараз Суровікін, який вважається головним союзником Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, де зараз Суровікін, який вважається головним союзником Пригожина

За інформацією Politico, Суровікіна відправили під домашній арешт та усунули від військового керівництва.

16 серпня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Російського генерала Сергія Суровікін, який вважається людиною, яка вступила в змову з ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, було усунуто від керівної ролі у війні, яку путінський режим розв'язав в Україні. Нині Суровікін під домашнім арештом. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico, посилаючись на повідомлення, які активно обговорюють російські військові блогери.

ЗМІ дізналися, де зараз Суровікін, який вважається головним союзником Пригожина

Генерал Сергій Суровікін. Фото: з відкритих джерел

Так, за інформацією Telegram-каналу ВЧК-ОГПУ, яким, як вважається, керує людина близька до російських силовиків, Суровікін зараз перебуває "під свого роду домашнім арештом" — він не може залишити квартиру, в якій перебуває, але є дозволом на її відвідування , Щоправда цей дозвіл мають не всі, а лише деякі з його підлеглих.

Суровікін, відомий як "Генерал Армагеддон" за свої агресивні військові стратегії в Чечні та Сирії, не з’являвся на публіці від моменту так званого походу "вагнерівців" на Москву у червні 2023 року, після того, як поширилися повідомлення про те, що він знав про запланований Пригожиним заколот.

"Офіційного розслідування немає, але Суровікін довгий час перебував у підвішеному стані, відповідаючи на незручні питання", – повідомили у ВЧК-ОГПУ, додавши, що генералу порадили залишатися в тіні, щоби його "забули.

Там також зазначили, що рішення про остаточну долю Суровікіна "має приймати одна людина", і що довше генерал буде в тіні, то ймовірніше, що ця людина "охолоне", – маючи на увазі кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Ця інформація з’явилася через кілька днів після того, як Віктор Соболєв, колишній російський генерал-лейтенант, а нині депутат Держдуми, повідомив, що Суровікін був усунений з посади командувача окупаційних сил в Україні.

Соболєв також натякнув, що Суровікін зрештою може повернутися, заявивши, що генерал може бути корисний армії пізніше, якщо не буде встановлено, що він зробив серйозні порушення.

Кремль ще не зробив офіційної публічної заяви про місцезнаходження генерала Сергія Суровікіна і ніяк не коментував те, що він нібито знав про похід найманців Євгена Пригожина.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін розпочав чистку: у розвідці Британії розповіли, куди зникли російські генерали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини