Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися, про яке питання війни в РФ заборонено говорити навіть пропагандистам
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, про яке питання війни в РФ заборонено говорити навіть пропагандистам

З Кремля прийшла заборона навіть пропагандистам згадувати про мобілізацію

14 вересня 2023, 16:25 comments8827
Поділіться публікацією:

Російські провладні ЗМІ отримали від адміністрації президента РФ "настійне прохання" якнайменше висвітлювати чутки про другу хвилю мобілізації, а також не публікувати навіть офіційні спростування цих "чуток" щодо мобілізації. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Meduza", з посиланням на джерела у пропагандистських виданнях та в АП.

ЗМІ дізналися, про яке питання війни в РФ заборонено говорити навіть пропагандистам

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Працівник одного з провладних таблоїдів пояснив виданню, що коментарі щодо мобілізації набирають велику кількість переглядів і багато людей дізнаються про так звані "фейки" саме з них. "А як у нас (у Росії) вважається — якщо влада щось спростовує, значить точно буде", — відзначило джерело.

Співрозмовники видання наголосили, що прохання адміністрації президента країни-агресора, наприклад, стосується заяв голови комітету Держдуми з оборони Андрія Картаполова, зокрема щодо "спростування" інформації про нову хвилю мобілізації.

Цей депутат став відомим у вересні минулого року, коли "спростував" підготовку мобілізації прямо напередодні її початку.

Замість новин із коментарями про можливу мобілізацію в Кремлі запропонували пропагандистам наголосити на публікації про набір контрактників, який нібито йде "дуже успішно".

Джерело видання, близьке до адміністрації президента РФ, у свою чергу, пояснило таку рекомендацію тим, що сама згадка про мобілізацію "дуже турбує суспільство": "Простіше про цю тему якнайменше говорити, тригерів менше", — зазначило джерело.

Повідомляється, що напередодні президентських виборів 2024 року така "тривожність" Кремлю не потрібна: "Вона впливає на настрої людей, частина з них вона може перерости в протестні настрої. Такі будуть голосувати проти [Путіна] або не підуть на вибори", — говорить джерело.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Володимир Путін розповів, скільки ще набрав "добровольців" на війну до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини