Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися, що робить Путін після заколоту, щоб утримати владу
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, що робить Путін після заколоту, щоб утримати владу

За інформацією NYT, Путін після заколоту "купує" лояльність силовиків, щоб утримати владу

4 липня 2023, 17:14 comments2831
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін боїться остаточно втратити владу після заколоту Пригожина. Тому зараз активно намагається вжити всіх заходів, щоб отримати більшу лояльність силовиків. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Times.

ЗМІ дізналися, що робить Путін після заколоту, щоб утримати владу

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Путін обсипав похвалами російських силовиків і відзначив "рішучість та мужність" військ РФ. Крім того, щоб продемонструвати свою "любов до народу" під час кризи, Путін вперше за роки наважився потиснути руки своїм "прихильникам" і навіть поцілував молоду жінку в чоло.

Як повідомляє видання, немає підтвердження арешту причетних до заколоту чи людей, близьких до Пригожина. Це різко контрастує із наслідками спроби державного перевороту в Туреччині 2016 року, коли протягом півроку було заарештовано близько 40 тисяч людей.

Повідомлення про долю генерала Сергія Суровікіна, якого вважають близьким до Пригожина, були спекулятивними. Деякі з них, у тому числі від американських чиновників, свідчили, що він міг бути затриманий чи заарештований. Водночас з'являлися заяви, що Суровікіна "незабаром відпустять", якщо взагалі затримували.

"Арешт генералів "кинув би армію безлад", — сказав співрозмовник NYT, який знайомий з Путіним десятиліттями; він говорив на умовах анонімності, оскільки побоювався наслідків за обговорення чутливих питань.

"Очевидна обережність стала ще одним свідченням того, що Путін, незважаючи на разючий гнів через те, що він називає "зрадою" Пригожина, тягнеться до звичного набору інструментів для утримання влади", — йдеться у матеріалі.

Зокрема, Путін підвищує зарплати солдатам та співробітникам правоохоронних органів. Також, як повідомляє NYT, він пообіцяв надати більше зброї одному з найвідданіших керівників своєї служби безпеки – голові Національної гвардії Віктору Золотову.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що чекає на путінський режим найближчі пару місяців — чим зараз зайняті російські еліти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини