Головна Новини Світ Росія Звернення путіна до федеральних зборів: головні меседжі диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення путіна до федеральних зборів: головні меседжі диктатора

Головне посилання путіна - світу без Росії бути не може

21 лютого 2023, 10:50 comments1037
Поділіться публікацією:

У вівторок, 21 лютого, заплановано послання російського диктатора Володимира Путіна до федеральних зборів. Зважаючи на те, що відбудеться воно за лічені дні до річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну, не дивно, що ймовірні тези призвідника цієї війни активно обговорюються ЗМІ. Які меседжі, найімовірніше, ми почуємо? Чи будуть коригування з огляду на історичний візит президента США в Україну, що стався напередодні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Звернення путіна до федеральних зборів: головні меседжі диктатора

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Хоч народ і біжить з усіх ніг з Росії, путін стане мовити про те, як вона зміцніла, як у неї багато союзників, мовляв, з нами Білорусь, Іран, Китай

Директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications, офіцер Першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна, політтехнолог Тарас Березовець міркує так:

"Як завжди, путін нічого цікавого не розповість. Суть буде в тому, що нападом на Україну Росії нібито запобігла нападу на себе. Що "якби ми не почали "СВО", то Росія б воювала зараз з усім світом". Що все було правильно, було не дарма, "ми повертаємо споконвічно російські території", у нас з'явилися мільйони нових громадян, які будуть захищені". Розповідатиме про програми держпідтримки материнства, бізнесу, студентів. Хоч народ біжить з усіх ніг з Росії, путін стане розказувати про те, як вона зміцніла, як у неї багато союзників. Мовляв, з нами Білорусь, Іран, Китай. Вибудовуємо якусь глобальну коаліцію. І взагалі – світу без Росії бути не може. З цим доведеться змиритися, це назавжди. Неонацистський режим в Україні підтримує лише Загниваючий Захід." І в такому дусі".

На думку експерта, навряд чи путін робитиме акценти на візиті Байдена до України.

"Це для кремлівського "бункерного" надто принизливий момент. Хіба що торкнеться якось завуальовано. За фактом, швидше за все, ігноруватиме, – прогнозує Тарас Березовець. — Зате розповідатиме про те, які героїчні в Росії військові, яка суперзброя скоро надійде на фронт. Мовляв, тримайтеся, зараз "насипемо" укронацистам, усіх переможемо. Що країна поставлена на військові рейки, росекономіка процвітає, сектор ВПК зростає, мільйони громадян добровільно допомагають фронту. Що Росія — прекрасна країна з великою культурою. Все це марення, яке не має відношення до реальності. Природно, прозвучать погрози в стилі "не намагайтеся нас загнати в кут", у нас є секретна зброя, яку можна застосувати. Але ніякої конкретики чекати не варто – розмаже манну кашу по тарілці, як завжди".

Чекаємо на меседжі в стилі "нам треба об'єднатися", "над росією нависла загроза"

Доктор політичних наук, експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Ігор Петренко сумнівається, що ми почуємо щось нове. Скоріше – стандартний набір пропагандистських штампів, які часто використовують кривавий диктатор.

"Припускаю, путін спробує якось відреагувати на візит Байдена до України. Безпосередньо, можливо, не буде цього говорити. Але в контексті стандартної риторики про те, що Росія нібито воює на території України з НАТО, щоб не допустити Альянс до Росії, може згадати цей візит. Мовляв, приїхали, дали завдання — щось таке. Або ж ляпне щось у босяцькій манері пітерських підворітень. Немає сумнівів, що цей візит дуже коречить путіна. Очевидно, рашисти не очікували, що Байден відвідає Київ. І путін сприймає це як ляпас. На який треба реагувати", – пояснює експерт.

Крім того, продовжує він, будуть меседжі у стилі "нам треба об'єднатися", "над росією нависла загроза". Спробує путін втюхувати росіянам і марення про те, що "спецоперація йде за планом", що "є успіхи". З акцентом на те, що його дії дозволили Росії уникнути деяких негативних явищ. Мовляв, було б гірше, якби ми не напали на Україну, прогнозує Ігор Петренко.

"Традиційно підуть посилання на Другу світову війну (яку роспропаганда завзято називає Великою Вітчизняною), у стилі — "перемогли фашизм тоді — переможемо і тепер". Даремно, що осередком нового виду фашизму (рашизму) зараз стала саме росія. Можливо, зробить путін пасаж щодо деяких виплат для військовослужбовців, сімей загиблих, взагалі учасників т.зв. "СВО". Обов'язково розповість про те, як міцна російська економіка, яка вистояла під санкціями, переорієнтувала виробництво, все налагоджується і так далі. Акцент на тому, що Росія повинна єдиним фронтом виступати проти всіх ворогів (НАТО і так далі)", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єрусалим почув сигнал США: парламентська делегація Ізраїлю прибула до Києва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини