Головна Новини Світ Пiвденна Америка Чому в Мексиці замінять статую першовідкривача Христофора Колумба
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Мексиці замінять статую першовідкривача Христофора Колумба

Замість Колумба поставлять копію археологічної знахідки

13 жовтня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Статую Колумба замінять на копію історичної знахідки, яку виявили археологи. Причина — невдоволення населення. Часто статую Колумба обмальовували на знак протесту проти увіковічення імен тих, хто причетний до утисків корінного населення. Про це повідомляє The Guardian.

Чому в Мексиці замінять статую першовідкривача Христофора Колумба

Статуя Колумба в Мексиці, фото з відкритих джерел

Статую зняли в 2020 році для реконструкції та замінять скульптурою жінки, що попередньо ідентифікована як богиня родючості корінного населення. Таку скульптуру знайшли археологи, що робили розкопки в районі Мексиканської затоки, в регіоні Уастека.

Скульптура отримала назву "Молода жінка з Амаджака". Естетика копії стане кардинальною зміною від статуї Колумба. Скульптура скоріш за все мала кольорові камені, які, ймовірно, спочатку були вставлені в її очні ямки, однак потім загубилися.

Статую жінки розмістять на оригінальній неокласичній базі. Національний інститут антропології та історії припускає, що статуя схожа на зображення богині родючості культури хуастеків, або ж це статуя представниці елітного прошарку населення.

Копія знайденої статуї буде в три рази більшою за оригінал, який експонується в Музеї антропології Мехіко.

Портал "Коментарі" повідомляв чому у США збираються знести історичний пам'ятник. Через 150 років після закінчення Громадянської війни в США почалися протести проти пам'ятників визначним конфедератам. Пам'ятник генералу Роберту Лі в приміщенні Капітолію демонтували ще в минулому році. Тепер Верховний суд Вірджинії виніс рішення про демонтаж знакової статуї генерала Конфедерації Роберта Едварду Лі у столиці штату.

Чому в Мексиці замінять статую першовідкривача Христофора Колумба - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини