Головна Новини Світ Пiвденна Америка Ці країни не підтримають Україну: вони хочуть репарацій від ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ці країни не підтримають Україну: вони хочуть репарацій від ЄС

Країни Латинської Америки вважають війну в Україні "європейською проблемою" та вимагають від ЄС репарацій за рабство.

11 липня 2023, 11:25 comments2167
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спільнота країн Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC) та Європейський Союз мають провести спільний саміт 17-18 липня. Для цього ЄС відправив CELAC документ щодо саміту, де були пункти про підтримку України. Однак CELAC надіслала свій варіант тексту, де видалили усі згадки про Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Euractiv.

Ці країни не підтримають Україну: вони хочуть репарацій від ЄС

Лідери країн членів CELAC. Фото з відкритих джерел

Країни Латинської Америки видалили з 21-сторінкового тексту положення щодо політики стосовно вторгнення Росії в Україну, яка була однозначно засуджена в початковій версії документа, підготовленого ЄС.

"Текст щодо України був дуже збалансованим. Немає нічого особливого в тому, що ми їм надіслали", — говорять дипломати ЄС.

Дипломати розповідають, що у тексті були загальні принципи ООН щодо поваги до територіальної цілісності та суверенітету країн, а також засудження війни через російську агресію проти України.

Ще одне питання, яке виявилося проблемним для країн CELAC — це присутність президента України Володимира Зеленського на саміті. Спочатку український лідер отримав запрошення на цей захід від іспанської влади. Згодом його було відкликано після заперечень країн Латинської Америки. Більшість країн Латинської Америки та Карибського басейну наголошують, що вони не хочуть бути втягнутими у війну та розглядають це як "європейську проблему".

Окрім видалення згадки про Україну в документах, члени CELAC вимагають репарацій та компенсацій від ЄС за шкоду завдану рабством, щоб "допомогти зцілити нашу колективну пам’ять і повернути назад спадщину", заявили країни Латинської Америки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Бразилія прийняла рішення щодо допомоги для України та відхилила прохання про відправку бронетранспортерів.

Також "Коментарі" писали про африканських лідерів, які звернулись з вимогою до Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини