Головна Новини Світ Пiвденна Америка Бразилія прийняла рішення щодо допомоги для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразилія прийняла рішення щодо допомоги для України

Уряд Бразилії відмовив Україні відправити 450 медичних броньованих машин Guarani.

2 липня 2023, 11:25 comments1004
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міноборони України надіслало запит до бразильського уряду на виробництво 450 броньованих машин Guarani. Однак прохання українського міністерства було відхилено. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на розслідування видання InfoDefensa.

Бразилія прийняла рішення щодо допомоги для України

Броньована машина Guarani. Фото з відкритих джерел

27 квітня 2023 року Україна звернулась до Бразилії з запитом про отримання спеціалізованої транспортної броньованої машини швидкої допомоги Guarani. Зазначалось, що бронетехніка матиме жовтий та помаранчевий колір для підвищення видимості та застосовуватиметься лише для евакуації мирного населення та транспортації поранених у тилу.

Окрім того, союзники України надали гарантії, що бразильська техніка буде використана для гуманітарних цілей та уникатиме бойових завдань. Також українські партнери мали покрити суму закупівлі броньованих машин швидкої допомоги GuaraniВидання зазначає, що бразильський уряд зволікав з відповіддю на запит України близько двох місяців та зрештою надіслав відмову. Прем’єр Нідерландів Марк Рютте розкритикував Бразилію за відмову виконати запит України.

Це не вперше, коли Бразилія відмовляється допомогти Україні. Раніше німецький уряд надсилав запит до Бразилії про покупку військової техніки для України та отримав відмову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Бразилію "покарали" за відмову передати снаряди для ЗСУ. Після блокування Німеччиною продажів  бронетранспортерів Guarani до іншої країни, Бразилія почала замінювати німецькі деталі у цій військовій техніці.

Також "Коментарі" писали, що два президенти розкритикували бразильського лідера Лула да Сілву за підтримку диктатора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини