Головна Новини Світ Пiвденна Америка "Хочемо вільно говорити!": у Бразилії люди вийшли на протести
commentss НОВИНИ Всі новини

"Хочемо вільно говорити!": у Бразилії люди вийшли на протести

Тисячі бразильців вийшли на вулиці у День незалежності, протестуючи проти блокування соцмереж

9 вересня 2024, 01:00
Поділіться публікацією:

У Бразилії десятки тисяч людей вийшли на вулиці в День незалежності країни, щоб висловити своє невдоволення щодо блокування популярної соціальної мережі Х. Люди зібралися в Сан-Паулу та інших містах, вимагаючи свободи слова та виступаючи проти дій судді, який заблокував соцмережу.

"Хочемо вільно говорити!": у Бразилії люди вийшли на протести

У Бразилії відбулися масові акції протесту проти блокування соцмережі X

7 вересня, у великому та галасливому Сан-Паулу, безліч людей зібралися разом, щоб показати свою незгоду з рішенням про закриття соціальної мережі Х. За даними місцевого університету, приблизно 45 000 осіб взяли участь в акції. На вулицях багато було плакатів зі словами "Демократія" та "Свобода". Люди хотіли показати, що їм важливо вільно спілкуватися та висловлювати свої думки в інтернеті.

Ініціатором протестів став колишній президент Жаїр Болсонару, котрий часто висловлюється проти поточного уряду. Він підтримував людей на вулицях, заявляючи, що треба зупинити тих, хто порушує закони. Більшість присутніх погодилися з ним і вважають, що закриття соцмережі є спробою обмежити свободу кожної людини.

Основна претензія учасників протесту до судді Альошандри де Мораес, який вирішив заблокувати доступ до соцмережі по всій країні. Багато хто вважає, що його рішення порушує права людей та незаконне.

Раніше "Коментарі" писали, що Бразильський телекомунікаційний регулятор припинив доступ до соціальної мережі X, що належить американському мільярдеру Ілону Маску. Це сталося після того, як компанія не виконала судове розпорядження щодо призначення законного представника у країні до 29 серпня. Згідно з рішенням суду, X має бути видалена з магазинів додатків Apple та Google, а також заблокована у системах iOS та Android.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини