Головна Новини Світ Пiвденна Америка "Любов є любов": уряд Чилі легалізував одностатеві шлюби
commentss НОВИНИ Всі новини

"Любов є любов": уряд Чилі легалізував одностатеві шлюби

Боротьба за ухвалення закону тривала десять років

8 грудня 2021, 16:48
Поділіться публікацією:

Конгрес Чилі ухвалив у вівторок, 7 грудня, закон про легалізацію одностатевих шлюбів, що стало важливою подією для консервативної південноамериканської нації після десятирічної юридичної битви. Про це повідомляє Reuters.

"Любов є любов": уряд Чилі легалізував одностатеві шлюби

Люди реагують під час сесії Сенату на схвалення законопроекту про одностатеві шлюби - Reuters

"Сьогодні історичний день, наша країна схвалила одностатеві шлюби, ще один крок вперед у плані справедливості, в плані рівності, визнання того, що любов є любов’ю", – заявила міністр соціального розвитку Карла Рубіляр після голосування.

Сенат і нижня палата парламенту Чилі у вівторок, 7 грудня, рішуче проголосували за законопроект, який раніше був частково схвалений у листопаді, перш ніж Сенат повернув його до комітету для уточнення певних моментів.

Нинішній президент Себастьян Пінера, який залишить свій пост у березні, підтримав законопроект і, як очікується, підпише його.

Голосування завершується процесом, який розпочався у 2017 році, коли був представлений перший законопроект, підтриманий тодішнім президентом Мішелем Бачелете. Зараз Чилі готова приєднатися до більш ніж 20 країн світу з легальними одностатевими шлюбами, включаючи Аргентину, Бразилію, Колумбію, Коста-Ріку та Уругвай у Латинській Америці.

"Важко повірити, що сьогодні ми робимо цей крок", — сказав Роландо Хіменес з групи прав ЛГБТ Movilh, один з головних прихильників законопроекту, який більше десяти років допомогав Чилі легалізувати одностатеві шлюби.

Чилі проголосує за нового президента 19 грудня, обираючи між прогресивним Габріелем Боріком і соціальним консерватором Хосе Антоніо Кастом, практикуючим католиком. Вони пропонують абсолютно різні бачення майбутнього країни.

Хоча Каст не згоден з одностатевими шлюбами, він сказав, що все одно підписав би закон, якби він був прийнятий Конгресом під час його потенційного президентства.

Чилі вже давно має консервативну репутацію навіть у порівнянні зі своїми глибоко католицькими латиноамериканськими однолітками. Тим не менш, переважна більшість чилійців зараз підтримують одностатеві шлюби, а чилійці в останні роки демонструють ознаки зміни ставлення в соціальних та культурних питаннях.

Закон, який набуде чинності через 90 днів після його опублікування в Офіційному віснику, був підтриманий правозахисними групами, відкривши двері для обох батьків одностатевої пари в отриманні повного юридичного визнання й права на усиновлення. 

"Це привід для всього чилійського суспільства для святкування. Не тільки люди, які мають одностатеві стосунки, зможуть одружитися, але й сотні дітей та підлітків, які за мають двох матерів або двох батьків, отримають визнання", — сказала Ізабель Амор, виконавчий директор групи рівності Ігуалес.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Швейцарії на референдумі голосують за одностатеві шлюби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини