Головна Новини Світ Пiвденна Америка Президент Венесуели заявив про можливість нового військового конфлікту в регіоні через США
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Венесуели заявив про можливість нового військового конфлікту в регіоні через США

Мадуро стверджує, що США мають секретні військові бази в Гаяні та нібито готуються до війни проти Венесуели.

6 травня 2024, 08:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про нібито виявлення 26 військових баз США, зокрема і баз ЦРУ під час військових навчань поблизу кордону з Гаяною. Військові маневри, в яких беруть участь понад 4000 венесуельських солдатів, пов'язані зі спірним регіоном Ессекібо. 

Президент Венесуели заявив про можливість нового військового конфлікту в регіоні через США

Президент Венесуели Ніколас Мадуро. Фото з відкритих джерел

Як передає карибське видання St Vincent Times, Ніколас Мадуро під час своєї 43-ї програми "Con Maduro+" зробив попередження, що уряд Сполучених Штатів нібито готує військовий конфлікт між Венесуелою та Гаяною.

Ніколас Мадуро заявив, що США нібито створили секретні бази у сусідній Гаяні та загрожують Венесуелі.

"Що Сполучені Штати роблять тут, в Гаяні? Чому створили 12 секретних баз ЦРУ? Чому вони створили 14 секретних баз Південного командування в Гаяні, на нашій території? Тому що тут теж шукають конфлікт", – сказав Мадуро.

За словами Мадуро, США нібито перебуває у "періоді занепаду", тому планує розпочати війну та використати військові засоби, щоб "зберегти своє домінування, свою гегемонію та свій вплив".

Зазначимо, що заяви Мадуро прозвучали під час військових навчань венесуельських солдатів поблизу гаянського регіону Ессекібо, претензії на який висловив уряд Венесуели. Мадуро також оголосив, що визнає результати референдуму 4 грудня 2023 року про приєднання Ессекібо до Венесуели. Це сталось попри укладену в січні угоду з Гаяною про мирне вирішення конфлікту навколо цього регіону.

Інтерес Венесуели до регіону Ессекібо, який становить дві третини території Гаяни, зріс після відкриття там у 2015 році багатих покладів нафти та природного газу. У відповідь на дії Мадуро влада Гаяни оголосила про початок військових навчань біля кордону з Венесуелою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Гаяна відреагувала на територіальні претензії Венесуели.

Також "Коментарі" писали про російські війська, які зайшли на американські військові бази США в Африці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини