Головна Новини Світ Пiвденна Америка Існувала 100 тисяч років тому: в печері Аргентини знайшли останки гігантського кажана (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Існувала 100 тисяч років тому: в печері Аргентини знайшли останки гігантського кажана (ФОТО)

Знайдено останки летючої миші-вампіра

28 липня 2021, 17:47
Поділіться публікацією:

В аргентинській печері вченим вдалося виявити унікальну знахідку — щелепні кістки кажана-вампіра, який існував на Землі близько 100 тисяч років тому. Про це пише видання Science Alert.

Існувала 100 тисяч років тому: в печері Аргентини знайшли останки гігантського кажана (ФОТО)

Летюча миша-вампір. Фото з відкритих джерел

Це відкриття, на думку вчених, допоможе заповнити прогалини в історії цих рукокрилих і, можливо, підштовхне на справжню причину їх вимирання. Варто зазначити, що кажани з'явилися на нашій планеті приблизно 50 мільйонів років тому. Наразі вони становлять приблизно 20% від усіх відомих видів ссавців.

У цьому випадку йдеться про летючу мишу-вампіра. До слова, зараз у світі існує тільки три види "вампірів", а всього відомо 1400 видів. Ці рукокрилі харчуються виключно кров'ю інших тварин. Також вони відомі як гематофаги. Живуть ці кажани на території Бразилії, Болівії, Південної і Центральної Америки, Аргентини, Еквадору, Белізу і Венесуели.

Знайдені в печері останки належать гігантській летючій миші-вампіру в історії їх існування. Примітно, що вона була приблизно на 30% більшою, ніж її родичі і ті кажани, які живуть зараз. Розмах її крил становив приблизно 50 сантиметрів.

Завдяки знайденій скам'янілості вдалося встановити, що клімат у місці виявлення останків 100 тисяч років тому відрізнявся від існуючого нині.

Існувала 100 тисяч років тому: в печері Аргентини знайшли останки гігантського кажана (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що в каналі на півострові Лабрадор були знайдені останки комахи, що мешкала на Землі 100 млн років тому.

Також сайт повідомляв про те, що в Собіборі виявили металеві бирки дітей, відправлених до таборів смерті. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини